Targul de Tara, Sibiu. Muzeul in aer liber Complexul Muzeal Astra,
Târgul de Ţară, va reveni în Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului.
Sibienii sunt aşteptaţi, în fiecare weekend între orele 10:00 – 17:00, să achiziţioneze de la standurile producătorilor, produse tradiţionale precum: brânzeturi, miere și produse apicole, sucuri naturale, dulceţuri, plăcinte de casă, pâine şi produse de panificaţie, ţuică de Bistriţa şi vin din Dobrogea sau Recaş.
Ceremonialul Schimbului Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii. Spectacole si demonstratii militare: Legiunea a XIII-a Gemina si Lupii Apoulonului. Retragerea cu torte a Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii cu Salve de Tun,
Schimbul de gardă in Timișoara, Regimentul de Gardă al Timișoarei, Asociația Eugeniu de Savoya.
Regimentul de Gardă al Timișoarei, va susține spectacolul schimbării de gardă în fiecare duminică între orele 18:00 și 19:00.
Plutonul condus de un ofițer ajunge în Piața Unirii, unde instalează santinelele în posturile de pază și pregătește tunul, după care se întoarce în marș la sediul regimentului.
Festivalul Musica Barcensis, Tara Barsei. Brasov, Codlea, Ghimbav, Cristian, Sanpetru, Prejmer
A XV-a ediție a Festivalului Musica Barcensis, propune și în anul 2023, în toate weekendurile lunilor iulie și august, întâlniri muzicale inedite cu artiști locali, regionali sau internaționali renumiți, dar și cu tineri muzicieni, diversitate stilistică și bogăție coloristică.
Ghioroc Summer Fest 2024, Arad. Mută litoralul mai aproape de tine ! Plaja lacului Ghioroc îi aşteaptă şi în acest an în fiecare weekend pe cei cu pofta de distracţie şi bună dispoziţie.
Organizatorii pregătesc pentru toată vara distracţie, concursuri cu premii, competiţii sportive, muzică şi multe alte surprize pentru tinerii şi nu numai.
Seri de Vară cu muzică live Mamaia, Hotel VegaMamaia, Restaurantul Akolade Mamaia
Intre 1 iulie si 31 august formatia hotelului, Vega Band, va sustine un concert in fiecare seara pe terasa restaurantului Akolade al hotelului Vega. Mai multe astfel de seri vor avea un specific deosebit:
Săptămâna plutăritului, Ciocănești. Înscriindu-se în linia manifestărilor de promovare a autenticității și specificității locale alături de Festivalul Național al Păstrăvului a reușit să facă comuna Ciocănești cunoscută atât pe plan intern cât și internațional.
Festivalul Internațional ,, Enescu- Orfeul Moldav”, Bacău,. Festivalul Internațional ,, Enescu- Orfeul Moldav”, Bacău
Manifestarea, devenită deja tradiţie, include în programul din acest an o generoasă ofertă de concerte simfonice, camerale şi recitaluri, care se vor desfăşura în municipiul Bacău, precum şi la Tescani.
Festivalul International de Film Independent ANONIMUL. Sfântu Gheorghe, Delta Dunarii, Tulcea,
Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, editia a XXI-a, 12-18 August 2024.
Cea de-a XXI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL se desfasoara la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, in Complexul Green Village si Dolphin Camping.
Zilele Orașului Cernavodă.
Administrația Publică Locală organizează în perioada 12-18 august 2024 evenimentul cultural-artistic ,,Zilele orașului”. Urmează o săptămână plină de spectacole cu artiști renumiți ce vor urca pe scena amplasată în fața primăriei.
Programul evenimentului este următorul:
Praznicul de Pită Nouă, Pecica. Renumita pâine de Pecica ajungea, până în 1989, zilnic, şi pe masa familiei Ceauşescu. Pentru că cu ocazia unei vizite, a fost impresionat de gustul pitei de Pecica, pe care a considerat-o ca fiind cea mai bună pâine românească, zilnic, o echipă a fostei Securităţi prelua în fiecare dimineaţă de la brutărie, zece pâini, pe care le transporta cu avionul în capitală, familiei Ceauşescu.
Festivalul Național al Păstrăvului, Ciocăneşti. Festivalul național al păstrăvului, Ciocăneşti, jud. Suceava.
Festivalul Naţional al Păstravului de la Ciocăneşti, organizat în fiecare an în luna august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, duce mai departe tradiţia bucovineană şi nu oricum, ci aşa cum a moştenit-o, scoţând din „lada de zestre” a localnicilor, evenimente de tot felul. Acest festival este recunoscut naţional, dar şi internaţional, fiind singurul festival al păstrăvului din Europa., Ediţia a XVII-a.
Drumul lung spre Cimitirul Vesel, Săpânţa. Drumul lung spre Cimitirul Vesel .
Muzicieni, artizani și localnici vă așteaptă să vă arate frumusețea și bogăția satului tradițional, în dialog cu alte culturi, într-o atmosferă inedită, dar fără bâlci.
Evenimentul este adresat persoanelor care caută momente memorabile de frumusețe și bucurie, dezvoltarea personală, informare și educație, pentru ei și familiile lor.
Zilele Municipiului Orsova, MUNICIPIUL ORȘOVA devine centrul distraţiei şi al petrecerii in perioada 14 – 18 august 2024. Cunoscut pentru istoria sa bogată și pentru frumusețea peisajelor naturale, Municipiul Orșova continuă tradiția și oferă și anul acesta atât cetăţenilor oraşului cât şi turiştilor atmosfera unui festival contemporan.
Zilele Municipiului Orșova vor cuprinde concerte live cu artiști locali și naționali ce vor urca pe scenă și ne vor încânta cu muzică de calitate. Spectacolul de artificii va aduce magia cerului direct în inima orașului, lumini și culori care vor încânta privirile tuturor.
Pentru cei mici și cei mari, avem un parc de distracții ce va oferi momente pline de amuzament și bucurie: trambulină, rotație în carusel sau pur și simplu o plimbare în aer liber!
Pregătim o selecție delicioasă de mâncăruri și băuturi în zona de food court și food trucks pentru a vă satisface toate poftele de gustări și preparate tradiționale și internaționale.
ZILELE CETĂŢII – FESTIVALUL ROMAN APULUM
Festivalul Roman Apulum, Alba Iulia.
Anul acesta, Festivalul Roman Apulum va fi gazdui un număr mai mare de reenactori și asociații participante. Trupelor locale (Legiunea a XIII-a Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis) li se vor adăuga asociațiile Civilta Romana (Roma), Institutul Ars Dimicandi (Milano), Dioklecijanova legija (Split), Association For Historical Reenactment – Scythia Minor (Dobrich), Terra Dacica Aeterna (Cluj-Napoca), Geto-Dacii din Moldova (Iași), și Milites Marisensis (Târgu Mureș)
Festivalul Roman, Apulum, Alba Iulia, 15-18 august 2024,
Alba Iulia-Legiunea a XIII-a Gemina s-a întors acasă. Victorioasă, garda ce reuneste cei mai vajnici centurioni romani îsi invită prietenii si chiar rivalii în satul roman din Cetatea Apulum. Gladiatorii vor face spectacol în arenă, soldatii romani vor înfrunta barbari, iar parada militară va fi cea care va marca triumful Legiunii.
Târgul Creatorilor Populari din România, Sibiu. Târgul Creatorilor Populari din România
Meşteri populari din zone etnografice cu tradiţie ale României vă dau întâlnire în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pentru a descoperi mozaicul de meşteşuguri tradiţionale autentice.
Festivalul de Artă Medievală Ștefan cel Mare, Suceava. Acest eveniment, care are loc în fiecare an în luna august la Cetatea de Scaun Suceava, încearcă să readucă în actualitate viaţa şi spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist şi baroc, dar şi tradiţiile acestor vremuri ramăse în conştiinţa populară.
Sibiul de odinioară, Sibiu. Sibiul de odinioară, Sibiu
Evenimentul aduce în prim plan generaţia de aur a muzicii româneşti.
Cei mai îndrăgiți soliști de muzică de petrecere, romanţe, melodii de neuitat și rock autentic românesc vor recrea, timp de două zile, atmosfera petrecerilor în aer liber de altă dată, din Pădurea Dumbrava. Pe lângă concertele din aer liber, spectatorii vor avea la dispozitie zone de activități și de distracție amenajate în spațiul de eveniment sau vor putea opta pentru plimbări în Pădurea Dumbrava și in împrejurimi. Conceptul evenimentului va fi dezvoltat în acest an. Toate activitățile organizate în ediția pilot a evenimentului vor fi menținute și în acest an!
Zilele Oraşului Techirghiol. Zilele orasului Techirghiol.
Uniunea Democrată Tătară organizează în colaborare cu Primăria Orașului Techirghiol, adevărate lupte tradiționale turco-tătare Kures (cunoscute în Turcia sub denumirea de Aba Gűres) pe plaja Minerva, vis-a-vis de Teatrul de Vară Jean Constantin.
Zilele oraşului Moldova Nouă. Zilele oraşului Moldova Nouă
Oraşul de pe malul Dunării, a programat pentru cele două zile de sărbătoare, o serie de manifestări care să-i încânte pe vizitatori, cum ar fi: prezentarea datinilor, tradiţiilor şi obiceiurilor populare; parada navelor pe fluviul Dunărea; parada portului popular românesc şi al minorităţilor sârbe şi cehe din zona Clisurii Dunării; spectacol folcloric susţinut de ansambluri de muzică și dansuri populare româneşti şi sârbeşti.
ZILELE MUZICII LA ORAVIȚA,
Iniţiat în anul 2008 de către pianiştii Manuela şi Dragoş Mihăilescu şi devenit tradiţie a verilor orăviţene, festivalul internaţional de muzică clasică Zilele Muzicii la Oraviţa a crescut an de an, aducând pe scena Teatrului Mihai Eminescu artişti şi muzică de calitate.
Brasov Jazz and Blues, Festival Brașov. Brasov Jazz and Blues Festival, Brașov, județul Brașov
Acest eveniment face parte din seria de evenimente organizate de Primaria Brasov – "Brasov Oras de Poveste" Jazzul e un stil muzical care apare la începutul secolului al XX-lea în partea sudică a Statelor Unite. În muzica de jazz se recunosc în special influențe și tonalitați de blues și ragtime, la care s-au adăugat elemente din muzica europeană. Mai târziu se vor prelua în jazz și ritmurile de proveniență latino-americană. De peste 100 de ani de când "dateaza", jazz-ul a suferit numeroase modificări și transformări, divizându-se astfel intr-un mare număr de stiluri specifice.
Zilele orasului Moldova Noua.
Primaria si Consiliul Local Moldova Noua va invita in perioada 15.08-18.08.2024 la " Zilele Orasului Moldova Noua" unde vor participa artisti de renume precum si artisti locali.
Evenimentul va avea loc pe Faleza Dunarii.
Zilele Orasului Moldova Noua. În perioada 15.08-18.08.2024, au loc Zilele Orașului Moldova Nouă. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă,
Acesta se desfășoară pe faleza Dunării începând cu ora 19:00.
Arini Fest Cinema, Sibiu, Parcul Sub Arini. Pe un ecran gonflabil de mari dimensiuni, în Parcul Sub Arini vor fi organizate trei proiecții de film, pe parcursul a trei zile. Spațiul va fi amenajat cât mai simplist posibil pentru a oferi publicului posibilitatea de a se bucura de mediul înconjurător. Participanții vor avea libertatea să vină cu pături, cu scaune de acasă, vor fi încurajați să organizeze picnicuri, etc
Festivalul cătlanelor, Ştrandul Neptun, Arad. Această manifestare face parte dintr-un amplu program de manifestări cultural - artistice dedicate “Zilelor Aradului”. Festivalul Cătlanelor este cel mai mare eveniment de acest gen din zona de vest, unde în fiecare an se prepară zeci de feluri de tocane şi ciorbe, pregătindu-se mii de porţii de mâncare participanţilor.
Festival CUCA, Cârțișoara,
Festival CUCA, organizat de Fundația DALA și Centrul Cultural Cârțișoara, este un eveniment independent bienal care își propune să provoace o serie de întâlniri performative între public și diferite entități profesionale — arhitecți, peisagiști, restauratori, artiști, muzicieni, antropologi, meșteșugari, studenți.
Festivalul Național de Folclor Cântece Oltului, Călimănești. Festivalul Național de Folclor Cântece Oltului, Călimănești, județul Vâlcea.
Evenimentul este organizat de peste 40 de ani, în luna august de Sfânta Maria, de către primăria orașului Călimănești, fiind cea mai semnificativă manifestare de acest gen, considerat rampă de lansare a tinerilor interpreți ai cântecului popular românesc.
Festivalul GRAF Art, Gura Raului. Festivalul GRAF – Art, Gura Râului.
În perioada 16 – 18 august 2024 se va desfășura la Gura Râului a Vi - a ediție a festivalului GRAF – Art, un proiect unic in Europa de Est, care este deschis artiștilor amatori din întreaga lume, îndrumați de profesioniști din România, Franța și USA.
LE FESTIVAL INTERNATIONAL “GRAF- Art” – Sibiu (Roumanie)
Edition no.6 : Mercredi le 14 Août – Dimanche le 18 Août 2023
Le Festival
Ibănești, Mureș, Festivalul Văii Gurghiului la Ibăneşti. 20 august 2023
Platoul „Fancel”, Evenimentul va fi organizat de Asociatia Comunitatilor Vaii Gurghiului constituita din cele 5 comunitati de pe Valea Gurghiului: ( Gurghiu, Solovastru, Ibanesti, Hodac, Mun. Reghin) si va fi sustinut de Consiliul Judetean Mures si Institutia Prefectului judetului Mures.
Reghin, Mures-Festivalul Vaii Gurghiului. Festivalul Văii Gurghiului - participare alături de Comunitatea Văii Gurghiului/ activităţi cultural sportive educative şi de divertisment.
Festivalul Internaţional „Hora Mare“ – Călărași.
Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE” ediţia a XXV-a, 12 – 15 August 2024
Obiectivul principal al Centrului Cultural Judeţean Călăraşi este sporirea dimensiunii interculturale, prin participarea unor ansambluri de muzică şi dans tradiţional care promovează folclorul specific al zonei de provenienţă.
Orar zilnic Agenție de Turism (09:00-19:00)
Tel/fax: 0268.420.905
Tel GSM: 0722.910.422 0741.657.495
Curs BNR 22-01-2025
€4.98
$4.81
Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale
Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență, amintindu-vă preferințele și vizitele repetate. Făcând clic pe „Accept toate”, sunteți de acord cu utilizarea TOATE cookie-urile. Cu toate acestea, puteți accesa „Setări cookie” pentru a oferi un consimțământ controlat .
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența în timp ce navigați pe site. Dintre acestea, cookie-urile care sunt clasificate ca fiind necesare sunt stocate în browser-ul dvs., deoarece sunt esențiale pentru funcționarea funcționalităților de bază ale site-ului web. De asemenea, folosim cookie-uri de la terți care ne ajută să analizăm și să înțelegem cum utilizați acest site web. Aceste cookie-uri vor fi stocate în browser-ul dumneavoastră numai cu acordul dumneavoastră. De asemenea, aveți opțiunea de a renunța la aceste cookie-uri. Dar renunțarea la unele dintre aceste cookie-uri vă poate afecta experiența de navigare.
Cookie-urile funcționale ajută la îndeplinirea anumitor funcționalități, cum ar fi partajarea conținutului site-ului web pe platformele de rețele sociale, colectarea feedback-urilor și alte funcții terțe.
Cookie-urile de performanță sunt folosite pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la furnizarea unei experiențe de utilizator mai bune pentru vizitatori.
Cookie-urile analitice sunt folosite pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valorile numărului de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.
Cookie-urile de publicitate sunt folosite pentru a oferi vizitatorilor reclame relevante și campanii de marketing. Aceste module cookie urmăresc vizitatorii pe site-uri web și colectează informații pentru a oferi reclame personalizate.
Cookie-urile necesare sunt absolut esențiale pentru ca site-ul să funcționeze corect. Aceste cookie-uri asigură funcționalitățile de bază și caracteristicile de securitate ale site-ului web, în mod anonim.