Skip to main content
Ongoing

Ceremonialul Schimbului Gărzii Cetății Alba Carolina

Ceremonialul Schimbului Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii. Spectacole si demonstratii militare: Legiunea a XIII-a Gemina si Lupii Apoulonului. Retragerea cu torte a Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii cu Salve de Tun,

Paștele pe Valea Vaserului, Vișeul de Sus

Trenuri speciale de Paşti pe Valea Vaserului – Vișeul de Sus, județul Maramureș. Paștele pe Valea Vaserului, Vișeul de Sus
În perioada sărbătorilor Pascale, ale credincioșilor, în Vișeul de Sus la renumita ,,Mocăniță” se organizează trenuri speciale pe Valea Vaserului.
Turiștii aflați în această perioadă în județul Maramureș sunt așteptați să descopere această zonă minunată.

Zilele Municipiului Dorohoi

Zilele Municipiului Doroho 2022. Zilele Orasului Dorohoi, judetul Botosani.
Timp de 14 zile, între 24 septembrie și 10 octombrie, în municipiul Dorohoi s-au pregătit o serie de evenimente interactive și diversificate și acțiuni aparte, atent proiectate pentru toate gusturile: spectacole de teatru, spectacole de muzică populară, muzică ușoară, spectacole de film, întâlniri cu actori, spectacole de dans, ateliere, jocuri și concursuri interactive proiectate pe categorii de vârstă, expoziții de pictură, acțiuni dedicate tradițiilor și artei populare, conferințe, activități pentru seniori. 

Festivalul Timorgelfest 2022, Timişoara

Festivalul Timorgelfest 2022, Timişoara. Festivalul de Muzica de Orga TinOrgelFest.
Timorgelfest 2022 este dedicat muzicii universale. Este pentru prima dată în Vestul Europei când se organizează un astfel de festival, în care vor participa organiști de pe 4 continente: Europa, America, Australia-Noua Zeelandă și Asia. Pentru concerte vor fi folosite trei orgi, instrumente muzicale de valoare dar și de structură diferită astfel încât să poată fi acoperită zona stilisticii muzicale de la Baroc la muzica modernă contemporană.

Zilele Clujului 2022

Zilele Clujului 2022, Zilele Municipiului Cluj Napoca.
Zilele Clujului reunește și creează noi legături între membrii comunității, prin diversitatea si amploarea evenimentelor sale.

Toamnă la Ceaun, București

Toamna la Ceaun, Bucuresti,
PAPA BUN E LA CEAUN!  Un festival de te lingi pe degete, nu alta, în Parcul Tineretului (platoul Şincai) din Capitală, din 6 şi până în 9 octombrie.

Zilele Bacăului

Zilele Bacăului 2022.
Adrian Beznă, Adrian Sărmășan, Adrian V. Mărgineanu, Andrei Maftei, Arpad Domokos, Cezar Popescu, Costel Pătrașcan, Cristi Corcioveanu, Cristi Dumitrașcu, Daniel Făt, Daniel Iancu, Doru Stănculescu, Elena Barbu, Emeric Imre, Eugen Avram, Fără Zahar, Folk Frate, Iulian Cântea, George Sărluceanu, Ghiță Danciu, Gospodaru Virgil, Lică Chițcan, Liviu Ciulei, Lucian Teofil Boar, Lucian Turcu, Majay Gyozo, Marcel Bălan, Maria Gheorghiu, Marius și Tatiana Ojog, Marius Matache, Mircea Bodolan, Mircea Rusu Band, Mircea Vanca, Neica Trandafir, Nicanor Casandruc, Nicu Nicușor, Nicu Zotta, Nidal Ștefan, Ovidiu Mihăilescu, Ovidiu Scridon, Radu Comănescu, Sînziana Ailenei, Sorin Poclitaru, Southernman Robbie, Ștefania Iacob, Vlady Cnejevici, Zoltan Octavian Butuc.

Festivalul Zaibărului şi Prazului, Băileşti

Festivalul Zaibarului si Prazului 2022, Bailesti. Amza Pellea, 7-9 octombrie 2022, Bailesti.
Primăria Municipiului Băilesti, Consiliul Local Bailesti şi Casa de Cultură „Amza Pellea”, organizează în perioada 7-9 octombrie 2022, ediţia a XII-a a Sărbătorii Zaibărului şi a Prazului.
Sărbătoarea se va desfăşura pe parcursul a trei zile.
„La casa lu’ Nea Mărin” – vizită la Casa Memorială „Amza Pellea”, Caravana zaibărului” – cu producători de zaibăr, produse tradiționale care promovează evenimentul.
Car alegoric cu băieți și fete însoțiți de fanfara populară care promovează zaibărul de Băilești. Vizită la standurile cu produse tradiționale de toamnă.
„La casa lu’ Nea Mărin” – sfințirea zaibărului, ”valuta forte”, şi slobozirea pentru degustări. transportul zaibărului în piața civică însoţit de alaiul de călăreţi, carul alegoric și desfășurarea concursului ”Cel mai bun Zaibar”.

Târgul cu Bunătăți revine în această toamnă la Ploiești

Targul cu Bunatati revine in aceasta toamna la Ploiesti.
Pentru ca toti cunoscatorii adevarati de preparate traditionale de calitate ne intreabau cand aducem din nou Targul la Ploiesti, iata ca revenim si asteptam sa ne vizitati, sa degustati si sa va faceti targuielile, in Parcul Toma Socolescu.

Festivalul papricaşului şi a vinului, Buziaş, Timiş

Festivalul papricaşului şi a vinului, Buziaş, Timiş. “Festivalul papricaşului şi a vinului”, Buziaş, jud. Timiş.
Pe parcursul a două zile au loc gastro-show –uri, demonstraţii de artă şi cultură tradiţională, târg de artă şi cultură, spectacole ale unor formaţii muzicale şi ansambluri folclorice, iar punctul culminant al evenimentului îl constituie concursul gastronomic de degustare a papricaşului şi decernarea premiilor.

Festivalul Toamnei 2022, Târgu Jiu

Festivalul Toamnei 2022, Ziua Recoltei Targu Jiu.
Parada Toamnei, in care vor defila un car alegoric ce prezintă bogatiile toamnei, pe care vor trona un rege si o regina in costume populare, insotiti de fanfara, taraf de lautari, personaje costumate in haine de altadată, o ceată de panduri, o trasurp si altele elemente de paradă.
De la ora 17:00 va avea loc un spectacol de muzica populara, sustinut de către Doina Gorjului.

Răvășitul Oilor, Slănic Moldova

Răvășitul Oilor, Slănic Moldova. Ravasitul Oilor la Stana Dacilor de pe Muntele Bolovanul.
Primăria Slănic-Moldova împreună cu Ferma Stâna Dacilor vă invită la a saptea ediție a sărbătorii tradiționale „Răvășitul Oilor” care va avea loc în zilele de 8-9 octombrie 2022 pe Muntele Bolovanul.

Festivalul Verzei, Moşna

Festivalul Verzei, Mosna.
În 8 si 9 octombrie, la Mosna, are loc Festivalul Verzei, „varza de Mosna” fiind deja cunoscută ca produs local specific. Cei dornici de a savura preparatele din varză, se vor putea bucura de acestea si de prospetimea legumelor si fructelor culese de localnici.

Top