Skip to main content
Ongoing

Ceremonialul Schimbului Gărzii Cetății Alba Carolina

Ceremonialul Schimbului Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii. Spectacole si demonstratii militare: Legiunea a XIII-a Gemina si Lupii Apoulonului. Retragerea cu torte a Garzii Cetatii Alba Carolina. Ceremonialul Schimbului Garzii de Onoare a Cetatii cu Salve de Tun,

Paștele pe Valea Vaserului, Vișeul de Sus

Trenuri speciale de Paşti pe Valea Vaserului – Vișeul de Sus, județul Maramureș. Paștele pe Valea Vaserului, Vișeul de Sus
În perioada sărbătorilor Pascale, ale credincioșilor, în Vișeul de Sus la renumita ,,Mocăniță” se organizează trenuri speciale pe Valea Vaserului.
Turiștii aflați în această perioadă în județul Maramureș sunt așteptați să descopere această zonă minunată.

Oktoberfest Braşov 2022

Oktoberfest Brasov 2022, Oktoberfest Romania, 02-12 Septembrie 2022.
Dragi braşoveni şi cinstiţi oaspeţi, Se anunță un an înspumat pentru Oktoberfest Brașov - totul se schimbă însă distracția și voia bună rămân aceleași! Ce faci din 02-12 Septembrie? ... te așteptăm în zona fostului Stadion Municipal!
Ediția cu numărul 11 va genera un strat și mai gros din spuma amintirilor. 2019 înseamnă pentru organizatori 12 ani de petrecere cu bere Ciucaş din belșug, care va fi degustată de zeci de mii de turiști veniți din toate colțurile lumii pentru petrecerea de la Brașov, anunțată în perioada 2-12 septembrie, care se va ține în două corturi încăpătoare: Wiesenzelt și Kronstadtzelt ce vor fi amplasate pe locul fostului stadion Municipal.

Festivalul de film documentar “fARAD”, Arad

Festivalul de film documentar “fARAD”, Arad.
Festivalul de film documentar “fArad”, aduce filme pe care nu le-a mai văzut Aradul. Nici România.
Cele mai valoroase documentare ale anului, premiate la cele mai importante festivaluri de film din lume precum Veneția, Toronto, Sundance, Berlin și Tribeca, vin la “fArad”, multe dintre ele în premieră în România.

Zilele Oraşului Băile Herculane

Zilele Oraşului Băile Herculane,. Zilele Oraşului Băile Herculane, Băile Herculane, județul Caraş - Severin
Este deja tradiţie că în luna septembrie, timp de trei zile, liniştea specifică Băilor Herculane să fie înlocuită de muzică şi bună dispoziţie. Impresionant prin cadrul natural aparte, oraşul Băile Herculane este o mică perlă a României, celebrată an de an prin festivităţi care îi păstrează renumele.

Zilele Cetății Târgovişte 2022

Zilele Cetatii Targoviste 2022. Târgoviște, Dambovita - Zilele Municipiului Târgoviște,
Cetatea celor 33 Voievozi, Concerte TROOPER, FELI, VUNK

Zilele Oraşului Târgu Neamţ

Zilele Orasului Tirgu Neamt. CONSILIUL LOCAL TÎRGU NEAMŢ
PRIMĂRIA ORAŞULUI TÎRGU NEAMŢ
Zilele oraşului Tîrgu Neamţ, ediţia a XXVII-a, 08 – 11 Septembrie 2022

Zilele Muzeului Ţăranului, București

Zilele Muzeului Taranului 2022
Ca în fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Național al Țăranului Român prăznuiește cu expoziții noi, târg de icoane, muzică și multe filme.
Vă așteptăm, în perioada 8 – 18 septembrie 2022, la cea de a zecea ediție a Zilelor Muzeului Țăranului!

Must, plăcinte și merinde, București

Must, plăcinte și merinde, București,
 E vremea mustului şi a pastramei, şi parcă nu simțim cu adevărat că a venit toamna dacă nu bem un pahar de must, dulce, aromat, delicios şi plin de vitamine! Începând de vineri, 9 septembrie, poftiţi la mustăria amenajată în Parcul Tineretului din Capitală, la un adevărat show demn de gospodăriile tradiţionale romaneşti: vor curge tone de litrii de must, iar punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de muzică lăutărească şi populară! Naturală şi fără niciun fel de conservant, licoarea toamnei va fi vedeta la mustăria special amenajată în cadrul festivalului!

Festivalul Sinaia Forever 2022

Festivalul Sinaia Forever 2022, Sinaia: Aici și Acum.
Tema ediției 2021: Carnaval, veselie și voie bună.
Perioada: 9-11 Septembrie 2022
Primăria Sinaia îi va aștepta pe toți turiștii și sinăienii cu un program și manifestării deosebite, la fel ca și în edițiile anterioare.
Vă așteptăm să vă bucurați de o atmosferă plină de zâmbete și culoare, sporite de eternul Classic!

Festivalul Marţian Negrea, Valea Viilor

Festivalul Martian Negrea, Valea Viilor.
Marţian Negrea (29 ianuarie 1893, comuna Vorumloc, azi Valea Viilor, judeţul Sibiu - 13 iulie 1973, Bucureşti) - compozitor, muzicolog şi profesor. Şi-a început studiile muzicale la Seminarul Andreian din Sibiu (1910-1914) cu profesorul Timotei Popovici (teorie-solfegiu) şi Franz Ziska (vioara-particular), paralel luând lecţii particulare de violoncel la Viena, 1913, cu profesorul Friedrich Buxbaum. După încheierea primului război mondial, s-a înscris la Akademie fur Musik und Darstellende Kunst din Viena, 1918-1921, unde, cu ajutorul compatriotului său, compozitorul şi muzicologul Eusebie Mandicvschi cu care a urmat armonia, contrapunctul şi istoria muzicii, a reuşit să ajungă la clasa de compoziţie şi orchestraţie a lui Franz Schimdt şi profesorilor Eugen Thomas (dirijat coral), J. Saphier (pian) şi Witz Norvil (canto).

Toamnă Odobeşteană, Odobeşti

Toamna Odobesteana, Toamna Odobeşteană, Odobești, Festivalul Tradițional Toamna Odobeșteană,
Primăria și Consiliul Local Odobeşti organizează în perioada 10 - 12 Septembrie 2021, ediția a XV-a a Festivalului Tradițional Toamna Odobeșteană.

Top