Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Lemnarului, Horea

august 15, 2021 @ 12:00 am

Ziua Lemnarului, Horea

 

Ziua Lemnarului are loc în fiecare an în satul Mătișești. Acesta este un eveniment special al Țării Moților la care participă meșteri lemnari din zona, care vin în comuna natală a marelui erou Horea pentru a-și arata măiestria în diverse concursuri legate de prelucrarea lemnului. Concursuri ce au ca tema cioplitul, aruncarea toporului, cățărarea pe buștean etc.

Pe langa mesterii lemnari mai participa si alti mesteri populari din Muntii Apuseni si din imprejurimi. Astfel in fiecare an isi dau intalnire aici olari, ciubarari, tesatori fiecare aducand la targ cele mai frumoase creatii pt a fi expuse si valorificate.

Portul popular si dansurile populare sunt prezente si ele la acest eveniment, cu participanti din imprejurimi si invitati din alte regiuni cu traditie din Romania.

Cantecul si voia buna nu poate lipsi de la un astfel de eveniment, de fiecare data concertele au loc pe scena „Casei lemnarilor” de la baza amfiteatrului natural din Matisesti. Cantareti consacrati si tinere talente urca pe scena pentru a-i incanta pe participantii de la Zilele Lemnarilor Horea-Matisesti.

Detalii

Dată:
august 15, 2021
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top