Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Lemnarilor, Horea, Alba

august 15, 2021 @ 12:00 am

Ziua Lemnarilor, Horea, Alba

 

Ediţia a XXII-a.

Ziua Lemnarilor din Muntii Apuseni, de Sfanta Marie, în august, sat Mărtineşti, comuna Horea.

În Țara Moților, Ziua Lemnarilor a devenit o tradiție, cu o vechime de aproape 20 de ani.

Eveniment cu vechime în Tara Motilor, Târgul Lemnarilor promovează artizanatul si artele mestesugăresti pentru care materia de lucru e lemnul.

Au loc concursuri între mesteri populari, precum aruncarea cu toporul, aruncarea cu tapina, cioplitul de grinzi, prezentări de porturi populare si concerte folclorice.

Pe langa mesterii lemnari mai participa si alti mesteri populari din Muntii Apuseni si din imprejurimi. Astfel in fiecare an isi dau intalnire aici olari, ciubarari, tesatori fiecare aducand la targ cele mai frumoase creatii pt a fi expuse si valorificate.

Portul popular si dansurile populare sunt prezente si ele la acest eveniment, cu participanti din imprejurimi si invitati din alte regiuni cu traditie din Romania.

Cantecul si voia buna nu poate lipsi de la un astfel de eveniment, de fiecare data concertele au loc pe scena „Casei lemnarilor” de la baza amfiteatrului natural din Matisesti. Cantareti consacrati si tinere talente urca pe scena pentru a-i incanta pe participantii de la Zilele Lemnarilor Horea-Matisesti.

Horă moțească ”Bate moțul țarina”

Detalii

Dată:
august 15, 2021
Oră:
12:00 am
Eveniment Category:
Top