Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Lacului Iezerul Mare, Gura Riului, Sibiu

august 27, 2022 @ 12:00 am

Spectacol muzical la Ziua Lacului Iezerul Mare

Acorduri muzicale şi voie bună, pe minunatele plaiuri mioritice ale Lacului Iezerul Mare

Sâmbătă, 27 august , va avea loc festivalul „Ziua Lacului Iezerul Mare”, proiect finanţat din fonduri europene, care are ca obiectiv atragerea unui număr cât mai mare de turişti într-o zonă încă nedescoperită cu adevărat, cu peisaje mirifice şi cu o moştenire unică din punct de vedere etnografic, cultural, istoric şi arhitectural.

Lacul Iezerul Mare şi împrejurimile sale reprezintă un tărâm de basm, aşteptându-te să vezi la tot pasul Feţi-Frumoşi descălecând din umbra deasă a codrilor sau să auzi susur de izvor împletindu-se cu lacrimi de domniţă ce-şi aşteaptă ursitul încă. Totul în jur pare o luptă continuă a titanilor, a munţilor înalţi cu cerul, a râurilor repezi cu cascadele, a pădurii veşnic verzi cu troienele. Privind lacul de pe culmile înconjurătoare simţi cum până şi vântul are propria magie.

Turiştii şi amatorii de natură care doresc să evadeze din cotidian sunt asteptaţi într-o zonă de o frumuseţe rară, într-un colţ de Rai păstrător al tradiţiilor Milenare, acolo unde dealul se îngână cu muntele, să ia contact cu elemente din cultura autohtonă, să participle la evenimentele organizatorului, să dea frâu liber imaginaţiei, să descopere obiceiurile şi tradiţiile locurilor care deşi se pierd în negura vremii sunt de actualitate ci azi.

Lacul Iezerul Mare face parte din rezervaţia naturală Iezerele Cindrelului şi este situat în arealul comunei Gura Râului, pe versantul nordic al platoului Frumoasei, aproape de vârful Cindrel al Carpaţilor Meridionali, în partea de sud-vest a judeţului Sibiu.
Lacul Iezerul Mare a luat naştere într-un circ glaciar din munţii Cindrel, în apropierea fratelui geamăn Iezerul Mic, fiind singurele lacuri de acest tip din rezervaţia naturală Iezerele Cindrelului.

Locurile de cazare din zona lacului sunt numeroase şi diverse: de la locuri netede, uşor înclinate, bogate în ierburi, numai bune de campat, la campinguri amenajate, pensiuni, cabane, moteluri şi hoteluri cu diverse posibilităţi de agrement, însoţite de o ofertă gastronomică diversă, tipică zonei.

Organizatorul evenimentului este Asociaţia Eco-Hangu, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Detalii

Dată:
august 27, 2022
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top