Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Zilele Oraşului Panciu

septembrie 29 @ 12:00 am - octombrie 2 @ 12:00 am

“Zilele Orașului Panciu”

 

An de an, la sfârșitul lunii septembrie, Orașul Panciu este în sărbătoare! Este perioada în care se organizează ”Zilele Orașului Panciu” – eveniment dedicat podgorenilor care tocmai ce au terminat de cules strugurii și care pregătesc vinul cel nou.

”Zilele Orașului Panciu” reprezintă un moment de cinstire a podgorenilor, dar și a tradițiilor acestora, și ne referim aici, în special, la meșteșugul vinului. Tot în această perioadă, la Mănăstirea Brazi, are loc Concursul Interjudețean Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi ajuns la ediția a VI-a. Acest concurs este structurat pe patru secţiuni: „Creaţie digitală“, „Artă creştină“ (cu subsecţiunile „Icoane pe sticlă şi pe lemn“ şi „Grafică şi desen“), „Cântec de toacă“ şi „Muzică Psaltică“ și este organizat de Primăria Orașului Panciu în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, prin Protoieria Panciu, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu și Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

Ca în fiecare an, Primăria Orașului Panciu, Consiliul Local Panciu și Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu vă invită la cel mai important și așteptat eveniment al anului : „Zilele Orașului Panciu“ – Ediția a XIII-a!

Spectacole artistice, lansări de carte, Semimaratonul Toamnei Păncene – sunt doar câteva dintre momentele pregătite de organizatori pentru păncenii de pretudindeni, care sunt așteptați la tradiționala sărbătoare a orașului.

Vor reveni la Panciu și cei mai vestiți meșteri populari, care vă așteaptă să le vizitați standurile din cadrul Targului meșterilor populari și al Expozițiilor de artă vizuală! De asemenea, Mănăstirea Brazi va fi gazda ediției a IX-a a Concursului Național de Artă Creștină „Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, Mitropolitul Moldovei“.

Vă invit alături de mine și să fim, ca întotdeauna, gazde primitoare pentru oaspeții din toată Vrancea și să ne bucurăm, împreună, de cea de-a XIII-a ediție a „Zilelor Orașului Panciu“!

La sărbătoarea tuturor păncenilor, vă urez multă sănătate, bucurii și împliniri, atât dumneavoastră, cât și familiilor dumneavoastră! 

La mulți ani, pănceni din toate zările! 

Detalii

Începe:
septembrie 29 @ 12:00 am
Se termină:
octombrie 2 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top