Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Zilele Municipiului Târgu-Jiu

mai 20, 2022 @ 12:00 am - mai 22, 2022 @ 12:00 am

Zilele Municipiului Târgu-Jiu

 

Complex de manifestări cultural-artistice, sportive și știintifice, ce au loc în fiecare an în preajma zilei de 21 mai, când se sărbătoresc Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai oraşului, manifestare organizată în colaborare cu alte instituţii de cultură din municipiu.

Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” vă invită în perioada 20-26 mai 2019, la ediția cu numărul XIX a Zilelor Municipiului Târgu Jiu.

Târgujienii vor avea parte de o săptămână bogată în evenimente culturale, concerte de muzică ușoară, populară și folk, distracție, expoziții, precum și de nelipsitele standuri cu preparate culinare tradiționale de pe Insulița Jiului.

Printre numele mari de artiști care vor concerta la Târgu Jiu cu ocazia Zilelor Orașului se numără The MotansHolografThe Dreamers sau violonistul Alexandru Tomescu, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius.

Tinerii vor da startul distracției la Balul Absolvenților și Balul Liceelor, iar membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, alături de invitații lor, vor oferi publicului un regal folcloric în Piața Prefecturii din centrul orașului.

Vă așteptăm cu drag!

Organizează: Consiliul local și Primăria, la Tg-Jiu

Parteneri: Instituții culturale județene și municipale

– Târgul meșterilor populari olteni, ediția a VIII-a

 Organizează: CJCPCT Gorj, la Tg-Jiu

Simpozion, colecție muzealå

Organizeazå: Consiliul Județean Gorj prin CJCPCT Gorj, Ansamblul artistic profesionist ,,Doina Gorjului” și Muzeul Gorjului, și Primåria și Consiliul local, la Bâlteni

* BURSA BRÂNCUȘI. Dezvelirea bustului lui Dincå Schileru, realizat în cadrul evenimentului

Organizeazå: CJCPCT Gorj, la Școala ,,Dincå și Maria Schileru” din Bâlteni

Parteneri: Primåria și Consiliul local Bâlteni
 

* EXPOZITIE DE ARTă PLASTICĂ

Expun: artisti plastici

Organizeazå: CJCPCT Gorj, la sediu

 

* FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE LITERATURă ,,TUDOR ARGHEZI”

Organizeazå: CJCPCT Gorj, la Tg-Jiu și Tg-Cårbunești

Parteneri: Consiliul Județean Gorj, Uniunea Scriitorilor din România, Biblioteca Județeanå Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, Primåria, Centrul Cultural ,,Tudor Arghezi” și Biblioteca oråșenescå Tg-Cårbunești, Liga Culturalå ,,Fiii Gorjului” București, fundații și asociații culturale naționale și internaționale.

Detalii

Începe:
mai 20, 2022 @ 12:00 am
Se termină:
mai 22, 2022 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top