Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Zilele Maramureșului 2019

mai 17, 2019 @ 12:00 am - mai 19, 2019 @ 12:00 am

Zilele Maramureșului, ediția a V-a

„Haida, hai în Maramureș!” 2019

 

În perioada 17 – 19 mai 2019, atât la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, cât și în alte localități din județul Maramureș se vor desfășura Zilele Maramureșului.

În cadrul acestui eveniment Zilele Maramureșului se va desfășura și acțiunea „Haida’, hai în Maramureș!” cu scopul de a promova potențialul turistic al județului Maramureș și de a atrage posibili investitori, fiind totodată un prilej de a cunoaște Maramureșul ori de a-l redescoperi cu alți ochi.

Situat la granițele îndepărtate ale Uniunii Europene, Maramureșul și-a păstrat o identitate aparte, îmbinând armonios peisaje pitorești, sate, oameni și obiceiuri ancestrale. În contextul în care tehnologia contrastează cu simplitatea vieții de demult, Consiliul Județean Maramureș se dedică păstrării și promovării acestui patrimoniu cultural și natural, continuând tradiția organizării „Zilelor Maramureșului”. Este un eveniment ce angrenează autoritățile publice locale și instituțiile de cultură din întreg județul, pentru a pune în valoare meșteșugurile transmise de la strămoși, frumusețea portului popular, dansul și cântecul maramureșean și nu în ultimul rând, gustul bucătăriei tradiționale din zonă.

Detalii

Începe:
mai 17, 2019 @ 12:00 am
Se termină:
mai 19, 2019 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top