Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Transylvanian Book Festival, Richiș

septembrie 15, 2022 @ 12:00 am - septembrie 18, 2022 @ 12:00 am

Transylvanian Book Festival, Richiș, județul Sibiu

Festivalul Transilvănean al Cărții 

15- 18 Septembrie 2022

 

Transilvania deține o pleiadă bogată de autori, fie ei germani, maghiari sau români. Această regiune a fost sursă de inspirație și pentru scriitură de primă clasă din lumea anglo-saxonă, de la Bram Stoker la Paddy Leigh Fermor, William Blacker și mulți alții.
Gazdele festivalului sunt trei sate locuite cândva de comunități săsești, ce sunt în zilele noastre de un amestec etnic care oglindește Transilvania de astăzi. Aflate la picioarele Carpaților, satele Richiș, Biertan și Copșa Mare își păstrează ființa de odinioară, înconjurate de peisajul rural și de comunitățile ce au inspirat și continuă să inspire literatură de bună calitate.
Obiectivul principal al acestui festival este în aceeași măsură să aducă autorii în fața unui nou public și să prezinte frumusețea acestei regiuni care le-a format opera. Spre deosebire de alte festivaluri de carte, acesta oferă ocazia tuturor participanților să se lase absorbiți de țara care a fost obiectul atâtor opere literare, într-unul din ultimele peisaje mărețe ale Europei.

Festivalul Transilvănean al Cărții este unic prin ce ne ofera. Plasat in decorul unic al Transilvaniei rurale aduce impreuna scriitori care au fost inspirati de catre peisajele, oamenii si istoria acestei minunate zone.

Organizator: Fundația Mihai Eminescu Trust

Detalii

Începe:
septembrie 15, 2022 @ 12:00 am
Se termină:
septembrie 18, 2022 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top