Slow Food deschide sezonul pastramei la Brasov, in acest weekend
Intre 14 si 15 septembrie sunteti asteptati sa va faceti proviziile de toamna de la targul Slow Food “Roadele Pamantului�?, deschis la INTERNATIONAL TRADE CENTER (bd. Alexandru Vlahuta 10), intre 10:00-17:00. Noutatile editiei sunt dulceata de patlagele verzi (Bacau), uleiurile eco presate la rece, de rapita si din semine de in brun (Cluj), piersicile de toamna (Maramures), gemul de agrise si siropul de papadie (Suceava).
La Slow Food nu veti gasi bere sau mici, dar sunteti asteptati cu cea mai buna pastrama de berbecut, de miel si de vitel, preparate dupa retete traditionale, de catre Familia Istrate din Fundata.
Ca la fiecare editie, produsele romanesti vor fi din belsug: conserve de toamna facute in casa, specialitati din carne, branzeturi din lapte de capra, vaca si oaie, mezeluri, palinca, paine de vatra cu secara sau cartofi, turta dulce, prajituri, produse apicole si multe altele.
Daca alegeti sa va faceti cumparaturile de la Targul „Roadele Pamantului�?®, participati la tombola desfasurata la standul organizatorilor si puteti castiga unul dintre cele doua cosuri cu bunatati marca Slow Food. La acelasi stand aveti ocazia sa aflati mai multe informatii despre miscarea Slow Food, iar daca sunteti mic producator, cum puteti deveni unul dintre expozantii acestui targ.
Targul Roadele Pamantului ® inseamna refacerea legaturii dintre consumator si producator. Vizitatorii targului au sansa sa cunoasca personal producătorii, sa guste produsele inainte de a le cumpara si sa afle informatii despre acestea, la fata locului.
Din tara noastra, la Targul Slow Food de la Brasov participa exclusiv producatori. Avand in vedere ca Slow Food este o miscare internationala, exceptie fac reprezentantii unor mici producatori din strainatate, care de-a lungul timpului au prezentat produse frantuzesti, italienesti si dupa caz, olandeze.
Pentru cele doua organizatii non-profit organizatoare- Asociatia Roadele Pamantului ® si Slow Food Brasov – acest targ este un mijloc identificare si sustinere a micilor producatori de alimente, agricultori si fermieri locali. Totodata evenimentul este dedicat promovarii produselor alimentare romanesti autentice si neindustrializate si isi propune perpetuarea identitatii culinare locale.