Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul Mesteșugarilor, Sighișoara

iunie 24 @ 12:00 am - iunie 26 @ 12:00 am

Târgul Mesteșugarilor, Sighișoara

 

Târgul Meşteşugarilor – se desfăşoară pe durata a trei zile şi reuneşte meşteri populari din toată ţara, care promovează arta tradiţională.

Scopul acestui Târg este revitalizarea mesteşugurilor tradiţionale prin transmiterea tehnicii de lucru publicului interesat, meşterii demonstrându-şi abilităţiile profesionale prin intermediul unor ateliere de creaţie care au loc în fiecare zi a târgului. La aceste ateliere sunt invitaţi toţi vizitatorii care vor să deprindă arta unui meşteşug străvechi.
În acelaşi timp, aceştia au ocazia să admire obiecte de o deosebită valoare culturală, ca de exemplu obiecte de vestimentaţie rustică, sculptură în lemn, ceramică, instrumente muzicale, vase din cupru roşu, sticlă decorativă, ţesături macramé, picturi pe lemn, ouă încondeiate, sculpturi în os, materiale din pâslă, obiecte de podoabă şi diverse produse din lut.

Târgul Meşteşugarilor a fost gândit ca o acţiune culturală atât pentru comunitate, cât şi pentru turişti, un eveniment care să fie un prilej de comunicare între meşterii populari de etnii diferite, o piaţă de desfacere pentru obiectele de artizanat, o acţiune care îmbină tradiţia artei meşteşugului cu cea a portului, a cântecului şi a dansului popular.

Detalii

Începe:
iunie 24 @ 12:00 am
Se termină:
iunie 26 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top