Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul Gustos de Alba, Alba Iulia

mai 18, 2019 @ 12:00 am - mai 19, 2019 @ 12:00 am

Târgul Gustos de Alba, Alba Iulia

 

Promovarea produselor alimentare şi sporirea competitivităţii producătorilor autohtoni.

Târgul este dedicat promovării producătorilor din industria alimentară locală, precum şi valorificării tradiţiilor culinare din această zonă. Sunt prezentate mâncăruri tradiţionale, precum şi renumitele vinuri ale judeţului Alba.
Din program nu vor lipsi concursurile, degustările și momentele culturale.

Pe parcursul celor două zile de târg vor fi prezentate produse alimentare de carmangerie, panificație, patiserie, cofetărie, apicultura, viticultură, legumicultură și produse lactate fabricate în județul Alba.
O secțiune aparte va fi dedicată mâncărurilor tradiționale, ediția este completată, în mod fericit, prin participarea asociației ce promovează conceptul Slow Food, asociație care în județul Alba a luat naștere la inițiativa și cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Conceptul Slow Food, dezvoltat la nivel mondial, protejează cultura culinară locală promovând hrana sănătoasă și gustoasă. Acest concept se va afla și în centrul activităților de educație a gustului dedicate copiilor.
Produsele culinare vor fi completate de renumitele vinuri produse în județul Alba, vizitatorii putând găsi la târg podgoriile de pe valea Târnavelor, din zona Aiudului, a podișului Secașelor și din împrejurimile Alba Iuliei.

Un domeniu important al economiei județului este industria alimentară, prin promovarea brandurilor naționale a produselor în județul Alba, conservarea bucătăriei tradiționale și regionale, precum și încurajarea consumului de produse realizate în fermele din județul Alba.

Organizator: Consiliul Județean Alba

Detalii

Începe:
mai 18, 2019 @ 12:00 am
Se termină:
mai 19, 2019 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top