Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul de Pâine, București

septembrie 28, 2019 @ 12:00 am - septembrie 29, 2019 @ 12:00 am

Târgul de Pâine, București

 

Zeci de feluri de pâine de toate tipurile şi dimensiunile, unele pregătite special în faţa vizitatorilor în cuptoare pe vatră, numeroase exponate de panificaţie, rapsozi ai folclorului românesc şi multe alte surprize – sunt numai câteva din atracţiile ”Târgului de pâine”, organizat de Primăria Sectorului 2 în Parcul National, pe Bulevardul Basarabia.

În acest an, perioada de derulare a celei de-a 18-a ediții a festivalului este între 28 și 29 septembrie, între orele 11.00 şi 18.00, bucureştenii sunt invitați să retrăiască atmosferă tipică dintr-un „Sat al Pâinii”, construit în jurul acestui simbol primordial care este pâinea şi multitudinea derivatelor sale.

Îmbrăcate în originale straie populare, gospodinele venite în Parcul Naţional din toate zonele ţării îşi vor demonstra priceperea în realizarea reţetelor de sute de ani, prin pregătirea unor preparate tradiţionale provenite din bucătăria românească străveche.
Atmosfera de toamnă bogată din vechile sate sau târguri româneşti va fi întregită de ateliere şi expoziţii meşteşugăreşti ale ţăranilor îmbrăcaţi în straie specifice fiecărei zone folclorice și care vor cânta, dansa sau spune snoave.

Un alt punct de atracţie va fi dat de prezentarea în faţa bucureştenilor a unor vechi obiceiuri de care se leagă pâinea – pomul ritual cu pâine de naştere, pomul de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii, cultul grâului.

În acelaşi timp, într-o notă contemporană, vor fi prezente şi mari unităţi de panificaţie,firme particulare, producători de vin şi ţuică sau de alimente eco, care vor îmbia vizitatorii Târgului de Pâine să guste sau să achiziţioneze plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz etc.

Organizator: Primăria sectorului 2 București

Detalii

Începe:
septembrie 28, 2019 @ 12:00 am
Se termină:
septembrie 29, 2019 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top