Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul de Crăciun din Timişoara

decembrie 1, 2021 @ 12:00 am - ianuarie 17, 2022 @ 12:00 am

Târgul de Crăciun din Timişoara

 

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Primăria Municipiului Timişoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, organizează cea de – a XIV – a ediţie a Târgului de Crăciun, în perioada 1 decembrie 2021– 17 ianuarie 2022.

Târgul de Crăciun se va desfășura în Piaţa Victoriei, în parcarea Modex și în Piața Libertății. Vizitatorii vor avea de ales între o zonă gastronomică variată, cu produse cu specific românesc, un târg de meşteşuguri cu produse tradiţionale, peste 100 de căsuţe care sunt pregătite să îşi primească vizitatorii, spectacole de muzică şi dans din folclorul românesc, concerte şi activităţi interactive pentru întreaga familie: carusel, ateliere creative şi o inedită pădure de brazi.

Ediţia din acest an va reuni numeroşi artişti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreţi de muzică populară dar şi solişti de renume precum INNA, care va deschide Târgul de Crăciun din Timişoara în data de 1 decembrie.

Amenajarea, în premieră, a Pieții Libertății, va cuprinde ateliere cu produse de artizanat și produse handmade. În cadrul acestor ateliere vor avea loc diverse activități: desen pe ceramică, globuri de sticlă pictate manual și personalizate, realizare de obiecte de ceramică glazurată şi de decorațiuni pentru brad, pictură pe lemn și multe alte activităţi. Pe lângă acestea, vor fi spații dedicate exclusiv copiilor: Atelierul lui Moş Crăciun şi caruselul.

Pentru amenajarea centrului istoric se vor folosi ornamente noi, şi toți cei dornici să rămână cu o amintire, se vor putea bucura de un inedit foto corner cu tematică de sarbători.

În acest an, municipalitatea a pus accent pe tinerele valori ale orașului prin captarea lor în cadrul programului artistic. Astfel, vor fi prezente școli de învățământ artistic public și privat din Timișoara: Palatul Copiilor Timişoara, Incubatorul de Artă, Şcoala Pro Musica, Şcoala Chromatik Voice, tineri artiști de la Inspectoratul Şcolar Timiş.    

Respectând tradiţia, Primăria Muncipiului Timișoara aduce nume mari pe scena din Piaţa Victoriei:  INNA, Alina Eremia, Irina Rimes și mulți alții.

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat zilnic, între orele 10.00 şi 23.00.

Vă aşteptăm să sărbătorim împreună ediţia a XIII-a, a Târgului de Crăciun din Timişoara!

Detalii

Începe:
decembrie 1, 2021 @ 12:00 am
Se termină:
ianuarie 17 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top