Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul de Crăciun din Sibiu, 2017

noiembrie 17, 2017 @ 12:00 am - ianuarie 3, 2018 @ 12:00 am

 Târgul de Crăciun din Sibiu, 2017

Ediția a-XI-a, 2017

 

Loc de Desfășurare: Piața Mare, 17 Noiembrie 2017 – 3 Ianuarie 2018

Program zilnic: Luni – Duminică: 10:00 – 22:00

 

Live Piata Mare          Live Piata Mare si Patinoarul         Live Piata Mare – Panorama       Live Platou Piata Mare

 

Evenimente 2017

– Inaugurare festivă, 17.11.2017 ora: 19:00 – spectacol Sibiu Sound Good!

Recital susținut de naistul Radu Nechifor & Friends, invitat special Ozana Barabancea

 

Atelierul lui Moș Crăciun

21-29 Noiembrie – Micul Brutar

Turta dulce este simbolul dulciurilor de Crăciun. Ne amintește de copilărie și ne bucurăm să o consumăm oricând. Acum ea poate arăta exact cum și-o imaginează fiecare, fiind pictată de copii în Atelierul lui Moș Crăciun. O amintire frumoastă și dulce în același timp.

 

30 Noiembrie – 6 Decembrie – Biscuiți de Crăciun

Atelier de preparat biscuiți – Cu aluat dulce, sucitoare, forme și imaginație, copiii vor face cei mai gustoși și frumoși biscuiți. Acest atelier contribuie la dezvoltarea creativității și îndemânării, fixează deprinderile igienice și stimulează creșterea autonomiei în plan practic. Hrănindu-le spiritul ludic și creativ înnăscut prin joc, putem insufla copiilor importanța dezvoltării creativității.

 

07-13 Decembrie – Decorațiuni Pixel Art

Atelier de creație folosind piese termoadezive – Micii artiști vor crea decorațiuni de brad din piese termoadezive multicolore: brăduți, steluțe, îngerași.  Confecționarea decorațiunilor dezvoltă exprimarea simţului estetic al copiilor, iar obiectele realizate devin ornamente deosebite cu care pot împodobi bradul de Crăciun. Acest atelier contribuie la dezvoltarea abilităților motrice, la stimularea imaginației și a creativității și mai ales stimularea creșterii concentrării și stabilității atenției.

 

14-20 Decembrie – Micul Lumânărar 

Atelier de făcut lumânări – Printr-o metodă străveche, cei mici vor crea lumânări colorate şi vor fi iniţiaţi în meşteşugul migălos al decorării formelor din ceară. Acest atelier dezvoltă aptitudinile manuale ale copiilor și favorizează interacțiunea.

 

Live Piata Mare          Live Piata Mare si Patinoarul         Live Piata Mare – Panorama       Live Platou Piata Mare

 

Vezi Oferta:  City Break Targul De Craciun 2017 din Sibiu 

 

Târgul de Crăciun din Sibiu debutează pe 17 Noiembrie 2017 şi se va termina în 27 decembrie 2017, urmând că după această perioadă să se denumească Târgul de Revelion din Sibiu, care se va încheia pe 3 ianuarie 2018.

A 11-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu

Cea de-a 11-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu va fi inaugurată în 17 noiembrie ora 19:00. Această ediție reunește peste 104 de expozanți din țară și străinătate, cel mai mare număr de până acum, dar și atracții numeroase pentru copii.

Proiecție grandioasă – Poveste de Crăciun

Pe lângă toate acestea, conceptul de iluminat este unul deosebit – o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.

Timp de 47 de zile, Piața Mare din Sibiu va deveni o scenă imensă dinamică care vor rula proiecții video cu peisaje de iarnă, zăpadă, figurine şi lumini colorate.  Organizatorii anunță că pe toată perioada târgului de Crăciun, turiștii vor putea vedea o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare, ce va face ca centrul Sibiului să fie probabil cel mai luminos din țară.

Ediția 2017 va aduce din nou, în prim plan o proiecție grandioasă de Crăciun, o proiecție realizată pe toate clădirile din Piața Mare, care va fi pornită în fiecare seară, pe perioada târgului. Vor fi montate peste 30 de proiectoare arhitecturale, care vor crea o scenă dinamică și un aspect strălucitor al Pieței Mari.

Magia Crăciunului

Târgul de Crăciun va aduce la sfârşitul lunii noiembrie în Piaţa Mare din oraşul Sibiu un strop din magia Craciunului, cu miresme de vin fiert şi scorţişoară, castane coapte, migdale pralinate și cu multe cadouri și decorațiuni de Crăciun.

Atmosfera de cumpărături va fi completată de programul cultural bogat în evenimente dintre cele mai diverse, de la concerte de colinde, muzică gospel, jazz și rock’n’roll, spectacole folclorice și de teatru, până la ateliere creative pentru copii,  vor anima târgul pentru mai bine de o lună.

De la primul la cel mai cunoscut târg de Crăciun din România

Prima ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în 2007, când Sibiul era Capitala Culturală Europeană și a reprezentat un proiect pilot, întrucât tradiția acestui tip de eveniment nu exista în țară. Prima ediție a fost pusă pe picioare de către dr. h. c. Barbara Schöfnagel, Atașat Social al Ambasadei Austriei la București, împreună cu Primăria Municipiului Sibiu. A început cu 38 căsuțe montate în Piața Mică și a ajuns la peste 80 căsuțe 10 ani mai târziu, amenajate în Piața Mare.

Încă de la primele ediții, evenimentul și-a făcut un renume bun și a devenit singurul târg de Crăciun din România cunoscut în străinătate și care atrage un număr tot mai mare de turiști în fiecare an.

Fiecare ediție a adus noutăți și atracții de succes, cum ar fi Atelierul lui Moș Crăciun, vizitat în fiecare an de peste 3000 copii care fac rezervări cu o lună înainte de inaugurare; Parcul lui Moș Crăciun, un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment; proiectul de city-break pentru evenimente, care a reprezentat o noutate în domeniu și se bucură de un succes deosebit, astfel încât aproape orice hotel și pensiune din zonă oferă un pachet atractiv special pentru a vizita Târgul de Crăciun din Sibiu.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut în țară și străinătate pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism. Programul Cultural al Târgului de Crăciun din Sibiu, Colours of Christmas, este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

Vezi Oferta City Break Targul De Craciun 2017 din Sibiu 

Detalii

Începe:
noiembrie 17, 2017 @ 12:00 am
Se termină:
ianuarie 3, 2018 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top