Târgul Apicol Internațional de Primăvară Ghiroda – 2024, Ghiroda, județul Timiş
Primăria comunei Ghiroda împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, organizează în perioada 9 – 10 martie Târgul Internațional Apicol de Primăvară, cu participarea a peste 100 de expozanți din România dar și din Serbia, Croația, Ungaria. Târgul se va desfășura în zilele de sâmbătă și duminică în zona Căminului Cultural din Ghiroda.
Deschiderea va avea loc sâmbată, 09.03.2024, la ora 10:00 în curtea Casei de Cultură Ghiroda, unde pe langa expozițiile de produse, tinerii din ansamblurile folclorice “Cununa Timișului” și ” Datina” ne vor încânta cu un moment artistic destinat participanților la târg.
Mai apoi, începând cu ora 11:00 în cadrul Casei de Cultură Ghiroda, vor începe conferințele susținute de Fetea Ioan, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România, cu tema „Apicultura în România-prezent și viitor” și la ora 12:00 Goran Stanojevic cu tema „Recoltarea și utilizarea veninului de albine”.
Duminică, începând cu ora 10:00, dl. Savo Tadic va susține conferința despre “Selecția și creșterea mătcilor” si de la 12:00 dl Levente Weis „Metode moderne de combatere a varozei la albine”.
Manifestarea este deschisă producătorilor, comercianților de produse apicole, cercetătorilor în acest domeniu, producătorilor de utilaje în domeniul apicol, dar și publicului larg. Principalele produse comercializate vor fi: faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi, utilaje şi accesorii, hrană, medicamente şi biostimulatori pentru albine, miere, polen, ambalaje pentru miere, cosmetice etc, albine, apicultură, miere, propolis, polen, ceară; de la acadele în formă de faguri, la faguri adevărați și turtă dulce cu miere. Nu va lipsi nici mierea în combinații speciale sau cea făcută din florile plantelor aromatice.
Folosite încă din cele mai vechi timpuri și apreciate în întreaga lume pentru gustul lor deosebit, produsele apicole au totodată calități terapeutice observate încă de acum mii de ani. Mierea reprezintă produsul de bază al stupului, însă, în afară de aceasta, calități excepționale dețin și polenul, propolisul, lăptișorul de matcă și chiar veninul albinelor.
Toate acestea vor putea fi achiziționate începând de sâmbătă, la Ghiroda, unde se speră ca numărul vizitatorilor să depăşească 5000 persoane.
Intrarea este liberă.
Ediţia a XIII-a.
Organizatori: Asociaţia Crescătorilor de Albine din Timişoara şi Primăria Comunei Giroda