Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târg de Crăciun, Sfântu Gheorghe

decembrie 9, 2022 @ 12:00 am - decembrie 23, 2022 @ 12:00 am

Târg de Crăciun, Sfântu Gheorghe

 

Casa de Cultură Kónya Ádám organizează Târgul de Crăciun în perioada 20–23.12.2022 în municipiul Sfântu Gheorghe, Piața Centrală.

În ultima lună din acest an, Târgul de Crăciun din Sfântu Gheorghe va avea loc în perioada 14 -24 decembrie. De data aceasta, organizatorii vor oferi vizitatorilor o atmosferă reală de basm, celebrând în municipiu această minunată sărbătoare și transmițând adevăratul mesaj al sărbătorii de Crăciun.

Pe lângă tradiționalul Târg de Crăciun, cei prezenți vor avea ocazia să viziteze și să încerce Orașul Copiilor, care se bazează pe spectacolul Teatrului de Păpuși Cimborák, intitulat „Ég ölelkezett ím akkor a Földdel…” (Cerul s-a îmbrățișat atunci cu Pământul…). În plus, organizatorii îi vor aștepta pe cei interesați chiar și cu o scenă reală din Bethleem, în spațiul din Piața Centrală, aducând la viață povestea nașterii pruncului Iisus. Vor fi prezenți miei, măgari, vaci și oi, pe care copiii îi vor putea mângâia liniștiți.

Pe data de 16 decembrie, Teatrul de Păpuși Cimborák,  împreună cu István Ildikó și orchestra, îi vor aștepta pe cei mici în Sala Studio, pentru predarea cântecelor de Crăciun. În Piața Centrală s-a amplasat chiar și un geodom, ale cărui lumini sunt aprinse de o bicicletă pentru trei persoane.

Atmosfera reală a târgului include și programe muzicale culturale. Pentru prima dată în acest an, târgul va fi caracterizată prin flash mob-uri oferite de trupa Folker, Cvintetul de suflători ai Școlii de Artă Plugor Sándor, respectiv de Classical Singers, dar desigur nu vor lipsi nici tradiționalele colinde de Crăciun.

O noutate în acest an va fi acoperirea scenei de piatră din centrul municipiului. În acest an, organizatorii au creat programele de scenă pentru această platformă, pe care vor păși atât artiști locali, cât și internaționali, interpretând diferite cântece de Crăciun. Invitații acestui an sunt Mácsafej, trupa Ségercz Feri Trió, Ansamblul de copii „MiniSnaps”, Voces & Band, pe lângă corurile locale fiind prezenți și trupa „Karavan” din Cluj-Napoca, dar şi Manó & Friends. Tot aici, Zöldi Lara va susține un spectacol comun cu Kocsis Tibor, iar Formația Bojtorján își va prezenta cel mai frumos album de Crăciun. Totodată, o să avem ocazia să facem cunoștință și cu Horányi Juli și orchestra, deja renumiți în Ungaria, care vor ghida publicul în lumea swing-ului și jazz-ului de Crăciun. „A Bordó sárkány” (Dragonul Bordo) va prezenta muzică de târg, purtând veșminte de pe vremea regelui Mátyás. Marea trupă care va păși pe scena mică a Târgului de Crăciun din acest an, va fi trupa Beshodrom, care marți, pe data de 18 decembrie, de la ora 18:00, va aduce în fața publicului ritmurile care combină perfect muzica populară balcanică cu muzica populară maghiară.

Echipa organizatoare speră că anul acesta va reuși să aducă spiritul de sărbătoare din marile târguri metropolitane de Crăciun în inimile locuitorilor din municipiul Sfântu Gheorghe

Organizatorii evenimentului: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Detalii

Începe:
decembrie 9, 2022 @ 12:00 am
Se termină:
decembrie 23, 2022 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top