Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Targ de Craciun-Christkindlesmarkt Kronstadt, Brasov

decembrie 6, 2013 @ 12:00 am

Braşovul va intra în rândul oraşelor care de sărbători îşi întâmpină localnicii şi turiştii cu atmosfera de poveste a unui târg de Crăciun.

Din 6 decembrie până în 1 ianuarie 2014, la Baza sportivă „Olimpia” va fi deschis Târgul de Crăciun şi Anul Nou, organizat în oraşul Brașov, după modelul celui de la Nürnberg. Sub titulatura „Christkindlesmarkt Kronstadt”, evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Braşov, Food Bar Consult Braşov, DWK – Clubul Economic German şi Primăria Braşov, cu sprijinul mai multor sponsori.

„Christkindlesmarkt Kronstadt” va fi cel mai potrivit loc în care cei mici şi cei mari să primească daruri, suveniruri, jucării şi să se bucure de mâncăruri tradiţionale de Crăciun. Organizatorii îşi doresc ca spiritul Crăciunului să intre în sufletul vizitatorilor. De la Târgul de Crăciun şi Anul Nou doritorii vor putea cumpăra tot felul de mărfuri şi cadouri, mai ales produse tradiţionale: figurine, jucării, sculpturi în lemn, marionete, lumânări, globuri, măsti sau calendare. Nu vor lipsi nici obiectele ce pot constitui cadouri mai speciale: icoane, tablouri, bijuterii, aranjamente florale, marame, obiecte de vestimentaţie, ornamente, păpusi, borcane cu dulceţuri, ceramică, executate de artisti plastici si mesteri populari, globuri, decoruri, brazi şi multe altele.

  Ambianţa va fi amplificată de aroma ceaiurilor fierbinţi cu scorţisoară şi portocale, de cârnaţii la grătar, merele coapte, biscuiţii crocanţi şi alte gustări delicioase care îi vor îmbia pe vizitatori.
  Târgul de Crăciun şi Anul Nou va fi un loc plin de surprize, muzică, concursuri şi colinde.
Organizatorii estimează că în decurs de o lună, cât va rămâne deschis, la târg vor veni aproximativ 100 de mii de oameni, din care peste 20 de mii de copii. Aici vor fi organizate concerte de colinde, spectacole cu măşti, datini şi obiceiuri de Crăciun, dansuri populare, recitaluri de muzică folk şi concerte de fanfară.

Detalii

Dată:
decembrie 6, 2013
Oră:
12:00 am
Eveniment Category:
Top