Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sub zare de soare, Slobozia

decembrie 14, 2019 @ 12:00 am

Festivalul naţional de colinde şi obiceiuri de iarnă „Sub zare de soare“ – Slobozia, județul Ialomița

Ediția a XIII-a

 

Vom reveni cu amanunte.

În folclorul românesc, Colindatul de Crăciun este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări folclorice. Deprinderea de a colinda, de a saluta cu mare bucurie Naşterea Domnului, de a-l  întâmpina cu urări, daruri, petreceri, cântece şi jocuri este străveche. Colindatul deschide amplul ciclu al sărbătorilor de iarnă.

Vineri, 15 decembrie, în organizarea Consiliului Judeţean Ialomiţa, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Consiliului Local Slobozia, Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport şi Tineret Slobozia se va desfăşura la Slobozia Sărbătoarea colindului – „Sub zare de soare“ – ediţia a XII-a.

Grupuri de colindători din localităţile: Giurgeni, Vlădeni, Luciu, Jilavele, precum şi ansamblul „Doina Bărăganului“ vor colinda şi ura toate cele bune pentru anul care vine, prezentând cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri de iarnă.

Invitaţii de onoare ai acestei sărbători sunt grupuri de colindători reprezentative din Maramureș, Suceava, Botoșani, Mureș și Galaţi.

Manifestarea va începe la ora 17.00 cu parada colindătorilor pe străzile municipiului Slobozia şi se continuă cu un spectacol la Sala de spectacole a Consiliului Județean Ialomița, începând cu ora 18.00.

Accesul în sală se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Organizatori: Consiliului Judeţean Ialomiţa, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa, Consiliului Local Slobozia, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport şi Tineret Slobozia.

Detalii

Dată:
decembrie 14, 2019
Oră:
12:00 am
Eveniment Category:
Top