Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Serbările Estivale ale Zăpezii, Bâlea Lac

iunie 8, 2019 @ 12:00 am - iunie 9, 2019 @ 12:00 am

Serbările Estivale ale Zăpezii, ediţia a 25-a
 

Din Lunca Oltului se desprinde drumul alpin Transfăgărăşan care urcă, în serpentine spectaculoase, spre Lacul Bâlea (2030 m) pentru a face apoi trecerea spre Muntenia.

Sectorul glaciar central pe care îl traversează între cascada Bâlea, cu o cădere de 60 m, şi lacul glaciar omonim prezintă o succesiune de peisaje de o frumuseţe sălbatică. Arealul face parte din Rezervaţia Naturală Lacul şi Golul Alpin Bâlea.

Zona Bâlea Lac este destinaţia de neratat a iubitorilor de natură şi sport. De aici, se porneşte în cucerirea Vf-ului Negoiu (2535 m), un exerciţiu important înainte de a ataca Vf. Modoveanu.

Este un eveniment dedicat iubitorilor muntelui și activităților sportive de iarnă.

Ajuns la ce-a de-a XXV-a ediție, atrage anual peste 1 000 de participanți și vizitatori din țară și de peste hotare. Scopul evenimentului este acela de a încuraja practicarea sporturilor de iarnă în sezonul estival și a drumețiilor montane prin organizarea de concursuri și jocuri pentru toate vârstele și pentru toate categoriile de sportivi. Indirect, evenimentul are și rolul de a promova una dintre cele mai fascinante zone turistice ale României: Zona Bâlea.

Începând cu orele 11, la Bâlea Lac se vor desfășura competițiile de schi, snowboard,cros montan, tras cu frânghia, salturi cu parapanta, tras la țintă cu arcul, fotbal și volei pe zăpadă, etc.

Înscrierile se fac la fața locului sau la telefon 0269 211703. Participanții sunt rugați să aibă asupra lor actul de identitate.

Alte informații la telefon 0727345678, Marius Olariu.

Ani de-a rândul programul artistic al evenimentul a fost asigurat de ansambluri prezenți. În cadrul evenimentului nu lipsesc nici meșteșugarii din împrejurimi prezenți pentru a etala și comercializa obiectele rezultate în urma meșteșugurilor tradiționale și produsele locale specifice Țării Oltului. Aceștia atrag atenția asupra tradiției și obiceiurilor românești din această regiune a țării.

La începutul verii, o ultimă ocazie de a scoate echipamentul de iarnă. Finalul sezonului alb, care domneşte aici 7-8 luni pe an, este marcat printr-un festival devenit tradiţie, Serbările Estivale ale Zăpezii. Nostalgicii iernii profită de ultimul strat de zăpadă şi participă la probe sportive diverse: fotbal şi volei pe zăpadă, ştafeta Lacului Bâlea, paintball, trasul cu frânghia, trasee scurte de drumeţie. Sportivi profesionişti şi amatori se întrec în demonstraţii de schi, snowboarding şi zbor cu parapanta. Distracţia continuă la Cabana Paltinu, unde, pentru cei care înnoptează aici, se organizează jocuri şi concursuri, discotecă şi foc de tabără.

Detalii

Începe:
iunie 8, 2019 @ 12:00 am
Se termină:
iunie 9, 2019 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top