Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sărbătorile de Iarnă ale Iașului

noiembrie 30, 2022 @ 12:00 am - ianuarie 1, 2023 @ 12:00 am

Târgul de Crăciun din Iași

 

Evenimentul reprezintă un cadru dedicat prezentării și promovării produselor agroalimentare autentice locale, tradiționale și a celor obținute în gospodăriile micilor producători, păstrând specificul sărbătorilor de iarnă.

În cadrul Târgului, ieşenii şi nu numai, vor putea achiziţiona decoraţiuni, cadouri, băuturi calde și preparate tradiţionale realizate de micii producători.

Târgul de Iarnă al Iașului și Orășelul Copiilor vor fi organizate în perioada 30 noiembrie 2022 – 8 ianuarie 2023 pe axa bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii – str. Lăpușneanu. Participanții la manifestări vor fi amplasați în căsuțe de lemn, împodobite cu cetină și instalații luminoase, grupate pe cinci tronsoane:

1. Zona pietonală a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, între Piața Palatului Culturii și Casa Cărții – 26 de căsuțe repartizate astfel: 8 cu artizanat și decorațiuni, 3 cu produse de marochinărie, 5 cu vin, 3 cu preparate din carne și lapte, 2 cu articole din piele și blană, 1 cu obiecte de cult și 3 cu produse alimentare;

2. Zona pietonală a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Primăriei Municipiului Iași – 11 căsuțe repartizate astfel: 4 cu artizanat și decorațiuni, 3 cu articole din piele și blană, 1 cu vin, 1 cu patiserie, 1 cu ceaiuri și 1 cu produse apicole;

3. Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, între str. I. C. Brătianu și Casa Modei – 10 căsuțe repartizate astfel: 3 căsuțe alocate Centrelor Culturale din Iași, 3 cu patiserie și 4 cu vin;

4. Piața Unirii – 10 căsuțe;

5. Str. Lăpușneanu – 11 corturi unde vor fi comercializate produse de artizanat autentic, specifice Sărbătorilor de Iarnă, în cadrul Târgului „Tradiții pe ulița Lăpușneanu”, în perioada 12 – 15 decembrie 2022. Târgul este organizat de Asociația Străzii Lăpușneanu, Asociația „Art – Meșteșugurile Prutului”, Asociația Meșterilor Populari din Moldova și Primăria Municipiului Iași.

În perioada 8 – 23 decembrie 2022 va avea loc acțiunea caritabilă „Împodobim împreună”, care va consta în „adoptarea” unor brăduți ce vor fi împodobiți de familii ieșene și apoi donați unor instituții de asistență socială. Acțiunea este organizată de către Asociația I Art și Primăria Municipiului Iași.

În toată perioada Sărbătorilor de Iarnă, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, între str. I. C. Brătianu și Casa Cărții, va fi amenajat un parc de distracții care va conține Orășelul Copiilor și o roată gigant.

Detalii

Începe:
noiembrie 30, 2022 @ 12:00 am
Se termină:
ianuarie 1,2023 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top