Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sărbătoarea Narciselor, Zerveşti, judeţul Caraş-Severin

mai 1, 2022 @ 12:00 am

Sărbătoarea Narciselor, Zerveşti, judeţul Caraş-Severin

 

Primăria comunei Turnu Ruieni organizează, ca în fiecare primăvară, Sărbătoarea Narciselor la Zerveşti, localitate aflată la mai puţin de 10 km de municipiul Caransebeş. Participanţii la acest eveniment, vor avea parte de un spectacol de muzică populară susţinut de ansamblurile folclorice şi formaţiile de dansuri populare din zonă Nu vor lipsi nici serbările câmpeneşti cu mici şi bere, şi nici petrecerile la iarbă verde.

Sărbătoarea Narciselor a fost ţinută pentru prima dată în poiana de la Zerveşti în anul 1965. După Revoluţie, localnicii au renunţat la organizare, dar frumuseţea şi dorul petrecerilor de altădată i-au determinat să ceară reluarea distracţiilor, lucru care s-a şi întâmplat în anul 2000.

Poiana Narciselor de la Zerveşti, cunoscută în aproape toată ţara, este o rezervaţie naturală care se întinde pe circa 30 de hectare, unde narcisele de munte cresc spontan. Sărbătoarea reprezintă un prilej de bucurie şi sărbătoare pentru tot Banatul Montan, dar şi pentru turiştii din alte colţuri ale ţării, unii veniţi special pentru acest eveniment, de la sute de kilometri distanţă.

Organizator: Primăria Comunei Turnu Ruieni

Details

Date:
mai 1, 2022
Time:
12:00 am
Event Category:
Top