Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sărbătoarea Narciselor, Vad

mai 21, 2022 @ 12:00 am

Maial si Sărbătoarea Narciselor, sat Vad, Comuna Sercaia, județul Brașov

 

Rezervatia Naturala Poiana cu Narcise,  Dumbrava Vadului.

Sărbătoarea narciselor are loc în jurul datei de 21 mai, când se sărbătoreşte Ziua Sfinţilor Constantin şi Elena.

„Poiana Narciselor” se află situată în satul Vad, aceasta este recunoscută ca şi rezervaţie naturală sub denumirea de „Dumbrava Vadului”, fiind singura rezervaţie naturală de profil din Europa. Poienile de narcise se întind pe mai mult de 300 de hectare, iar în unele locuri depăşesc chiar 150 de fire pe metru pătrat.

Este o celebrare a înfloririi narciselor. Participanții care vizitează pădurea cu narcise organizează picnic și asistă la spectacole în aer liber, cu muzică și dansuri folclorice specifice zonei.

Cu ocazia acestei sărbatori, tinerii din Valea Homorodului, îmbrăcaţi în port popular, se îndreaptă spre această poiană pentru a participa la tradiţionalele întreceri cu tinerii din satele şi judeţele învecinate. Festivalul este un prilej excelent de a evidenţia frumuseţea dansului, a cântecului, portului şi obiceiurilor populare din zonă, un eveniment la care participă formaţii populare din Zetea, Mădăraşi, Lueta, Căpâlniţa, Tuşnad Băi, formaţia din Mateszalka (Ungaria) şi Ansamblul Popular Naţional Secuiesc.

Details

Date:
mai 21, 2022
Time:
12:00 am
Event Category:
Top