Sărbătoarea Bujorului, Târgu Bujor
Pădurea de la Roşcani
Sărbătoare câmpenească, tradiţională care are loc în fiecare an în pădurea de la Roşcani.
In partea de rasarit a orasului se afla Padurea Baneasa-Roscani, in care, pe langa padurea in sine, este ocrotit si bujorul salbatic, pe seama caruia s-au creat legende si pentru care are loc in fiecare an o mare serbare populara ce marcheaza infloritul bujorului in luna mai. Se spune ca bujorii ar fi aparut din sangele moldovenilor cazuti in lupta de la Roscani, de la 1574, cand armata lui Ioan Voda cel Viteaz a fost invinsa de turci datorita lipsei de apa.
La aceasta serbare participa artistii de la Ansamblul folcloric „Doina Covurluiului”, din cadrul Centrului Cultural „Dunarea de Jos” Galati dar si cei de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galati, precum si formatii artistice ale Caselor de cultura din orasele Tecuci, Beresti si ale Caminelor culturale din comunele Baleni, Baneasa, Cavadinesti, Cuza-Voda, Frumusita, Oancea, Radesti, Rogojeni, Tulucesti.
De asemenea la aceasta serbare au participat de-a lungul timpului in calitate de invitati si numeroase personalitati din Bucuresti: regizorul, actorul si politicianul Sergiu Nicolaescu, cantautorul de muzica folk – si deputat totodata – Victor Socaciu, violonistul, dirijorul si deputatul Madalin Voicu, interpretul de muzică folk George Nicolescu etc
Comerciantii, in fierbere si ei! Acestora li se repartizeaza spatii de-a lungul drumului ce leaga soseaua Baneasa-Roscani de poiana rezervata cantecelor si dansurilor. Mestesugarii si agentii economici isi au si cateva locuri ale lor, consacrate, prin poienele padurii, nelipsind nici bufetele reci si gratarele pline cu mici fierbinti, racoriti cu bere. Pentru copii, primaria instaleaza mai multe tobogane gonflabile si alte atractii similare.