Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Săptămâna plutăritului, Ciocănești

august 8, 2021 @ 12:00 am - august 14, 2021 @ 12:00 am

Săptămâna plutăritului, Ciocănești

 

Înscriindu-se în linia manifestărilor de promovare a autenticității și specificității locale alături de Festivalul Național al Păstrăvului a reușit să facă comuna Ciocănești cunoscută atât pe plan intern cât și internațional.

Revitalizarea unei stăvechi ocupații a celor care locuiesc în comuna Ciocănești se va transforma cu siguranță într-o atracție turistică, ocazie cu care cei doritori pot admira sau învăța tainele plutăritului.
Evenimentul oferă turiștilor aflați în zonă sau, sperăm, veniți special pentru această manifestare, o alternativă inedită de petrecere a timpului liber, de cunoștere a vechilor îndeletniciri , a tradiţiilor şi culturii româneşti din Bucovina.

Concursul de pescuit sportiv cu premii pentru câştigători, demonstraţiile de artă culinară (reţete de preparare a păstrăvului), demonstrațiile de plutărit pe Bistriţa Aurie (parcurgerea ndistanţei de 10 Km pe o plută construită şi buşteni de lemn, din trei tăblii, condusă la fel cum o făceau vechii plutaşi ce transportau lemnul până la Bicaz şi chiar mai în aval) stârnesc interesul multor turiști. Alături de aceste momente de referinţă mai reţine atenţia turiştilor cu spectacole corale creştine, parade ale portului popular, spectacole folclorice şi de divertisment, mese câmpeneşti şi cine tradiţonale.
Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) este coorganizator al evenimentului alături de Asociaţia Cele Mai Frumoase Sate din Romania (AFSR).

Detalii

Începe:
august 8, 2021 @ 12:00 am
Se termină:
august 14, 2021 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top