Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Salonul Calului, Tâncăbești

aprilie 21, 2016 @ 12:00 am - aprilie 24, 2016 @ 12:00 am

Clubul Equestria începe competițiile cu ediția de primăvară a  circuitului Salonul Calului

 

București, 14 aprilie 2016 – Clubul Equestria continuă tradiția începută acum cinci ani și își deschide calendarul competițional de anul acesta cu prima etapă a celui mai așteptat circuit ecvestru, Salonul Calului, ce va avea loc în perioada 21 – 24 aprilie. Evenimentul se află încă din anul 2013 sub Patronajul Casei Regale, iar anul acesta a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României. Susținători ai acestui sport nobil, membrii Casei Regale au anunțat prezența la unele probe sportive desfășurate în cadrul ediției de primăvară a circuitului Salonul Calului.

„La fel ca anul trecut, evenimentul Salonul Calului se desfășoară sub forma unui circuit de concursuri sportive, ce cuprinde trei etape – de primăvară, de vară și de toamnă. Pentru prima etapă ne așteptăm la peste 100 de cai participanți la probele de sărituri peste obstacole, iar din experiența anilor trecuți, numărul acestora va crește în septembrie, atunci când va avea loc Finala Salonul Calului. Valoarea cailor participanți se ridică la 80.000 – 100.000 de euro, însă vor participa și cai de nivel competițional mai mic, care valorează între 10.000 și 15.000 euro”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Baza Hipică Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

„Structura concursului ecvestru a fost gândită astfel încât sportivii să cumuleze puncte prin participarea la probe de diverse categorii de dificultate, iar în funcție de punctajul obținut, la finalul întregulului circuit se vor desemna câștigătorii pentru fiecare nivel de clasificare a cailor. Punctele acumulate în cele trei etape ale circuitului vor aduce câștiguri suplimentare, corespunzătoare fiecărui nivel de dificultate”, au adăugat organizatorii evenimentului.

Ediția de primăvară cuprinde un program complex, cu 16 probe de sărituri peste obstacole care se adresează sportivilor profesioniști, amatorilor, dar și copiilor, cel mai tânăr participant la această categorie fiind un sportiv de 10 ani. Printre cele mai spectaculoase probe ale concursului se regăsesc Trofeul OCULUS, Trofeul CAIMMO și Trofeul JOCKEY CLUB, acestea având un nivel de dificultate ridicat.

La prima etapă a circuitului Salonul Calului, clubul Equestria se bucură de prezența unuia dintre cei mai cunoscuți șefi de pistă din Germania, Willi Schaffner. Antrenor și fost sportiv de performanță internațională, acesta este responsabil de conceperea, design-ul și așezarea parcursurilor în toate probele de sărituri peste obstacole ale competiției.

Valoarea totală a premiior pentru ȋntreaga ediție de anul acesta a circuitului Salonul Calului se ridică la 120.000 lei, premiile crescând de la o etapă la alta. Pentru etapa de primăvară, premiile totale ating suma de 35.000 lei.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Sponsorii evenimentului: Clinica Oftalmologică Oculus, Gusto, Jockey Club Român, CAIMMO

Parteneri: Gealan, Uniqa Asigurări, Help Net

Partenerii media: Auto Motor și Sport, Biz, Beau Monde, Business Woman, Bursa, Casa mea, City Compass, Mami, România Liberă, Ralucălătorește.ro, Romania-insider.com, Seven Radio, Senso TV, Sportsbuiess.ro, The Trends, The Art of Living, Turism Club, Tonica TV, TriptoRomania.net, Urbankid.ro

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 76 cai (26 proprii şi 50 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, două săli de conferință, asigurând astfel, condițiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Informații despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.

Detalii

Începe:
aprilie 21, 2016 @ 12:00 am
Se termină:
aprilie 24, 2016 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top