Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Răvășitul Oilor, Slănic Moldova

octombrie 8, 2022 @ 12:00 am - octombrie 9, 2022 @ 12:00 am

Răvășitul Oilor, Slănic Moldova

 

Tradiție, aer curat și distracție, trei motive pentru care nu trebuie să ratați „Răvășitul Oilor” de pe Muntele Bolovanu, ediția a cincea, între 8 – 9 Octombrie 2022.

Veți avea ocazia să participați la un festival folcloric, concurs de animale și produse tradiționale, foc de tabără, să savurați preparate specifice: pastramă de oaie, bulzuri ciobănești, brânzeturi de tot felul, stropite cu vin din belșug și must proaspăt.

Vă așteptam cu drag să participați la acest eveniment prin care aducem un omagiu crescătorilor de animale, păstrăm și ducem mai departe tradițiile și obiceiurile strămoșești de pe aceste plaiuri!

Primăria Slănic-Moldova împreună cu Ferma Stâna Dacilor vă invită la a saptea ediție a sărbătorii tradiționale „Răvășitul Oilor” în zilele de 8 -9 octombrie 2022 pe Muntele Bolovanul. 

In fiecare primăvara PASTORII DACI își duceau turmele – pe poteci numai de ei știute- sus în munți unde erau apărate de dușmani, unde clima era mai răcoroasa, iarba era mai frageda, nearsa de soarele puternic de la ses.

Toamna se Coborau oile de la munte, şi se „RĂVĂȘEAU” pentru a fi alese, de catre fiecare proprietar, pentru „iernat” …
Ritualul oferea membrilor comunității bucuria unui foarte important moment din an: rodul muncii lor de o vara… si era încheiat cu o petrecere grandioasa !!!

Vă aşteptăm cu drag, să participați la acest eveniment pentru a păstra şi duce mai departe tradiţiile şi obiceiurile locale.

Dacă nu va aduceți copii sa vadă că oile, la noi sunt ADEVARATE ! Ca raţele, caprele, caii … nu sunt doar în desene animate … atunci generațiile viitoare vor da LIKE la o fotografie cu o oaie (singură ) într-un țarc la zoo …

Detalii

Începe:
octombrie 8, 2022 @ 12:00 am
Se termină:
octombrie 9, 2022 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top