Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Programul Manifestărilor de Ziua Națională a României 2022, Brașov

decembrie 1, 2022 @ 12:00 am

Programul Manifestărilor de Ziua Națională a României 2022, Brașov

 

Municipiul Brașov

1 DECEMBRIE 2022

 

Bulevardul Eroilor – Piața Tricolorului

Ora 14.15 – Ceremonie militară și religioasă

Ceremonia militară și religioasă va începe, în data de 1 Decembrie, de la ora 14.15, cu întâmpinarea prefectului județului Brașov, însoțit de comandantul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.

Locul desfășurării acestei activități este Bulevardul Eroilor, zona Piața Tricolorului (Modarom).

Ora 15.00 – Defilare personal militar și tehnică Aleea pietonală

Defilarea personalului și a tehnicii va începe de la ora 15:00, pe traseul: giratoriul Livada Poștei – Teatrul Sică Alexandrescu.
Detașamentul de defilare va fi format din militari şi drapelele de luptă cu garda drapelului ale Academiei Forţelor Aeriene, ale Brigăzii 2 Vânători de Munte, ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Braşov şi ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Detaşamentul pe tehnică militară va fi format din 11 mijloace tehnice ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, trei ale Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, patru ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și ale Grupării Mobile de jandarmi „Burebista”, opt ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, două mijloace tehnice ale Poliției Locale Brașov, un mijloc tehnic al SRI.
De asemenea, la eveniment va participa și Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov, cu asigurare medical reală, stand de prezentare și cu o ambulanță de tip C (terapie intensivă) în coloana autospecialelor MApN.
Muzica militară va fi asigurată de Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”.

 

Parcul Titulescu

14.15- 16.00 – Prezentare echipamente specifice MApN și MAI

Pe aleea pietonală dintre Parcul Nicolae Titulescu și Bulevardul Eroilor, între 14.00 și 16.00, instituțiile din M.Ap.N și M.A.I. își vor prezenta dotările specifice: educaţie, tehnică, armament din dotare.

 

Piața Unirii

Ora 15.30 – Sărbatoarea Zilei Naționale organizată de Uniunea Junilor din Scheii Brașovului și Brașovecheni

– intonarea Imnului Național al României

– oficierea slujbei religioase

– alocuțiuni ale oficialităților

–  depuneri de coroane și jerbe de flori

–  Hora Unirii

–  program artistic.

 

Piața Sfatului

Ora 17.30 – Aprinderea iluminatului festiv

– Concert Filarmonica Brașov, Opera Brașov

– Corul Unison

– Dacika

 

Bulevardul Eroilor

Ora 19.00 – Retragere cu torțe pe traseul: Biserica Neagră – Piața Sfatului – str. Mureșenilor – Bdul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmisegetusa” Brașov

Ora 19.15 – Foc de artificii (artificiile vor fi trase de pe Dealul Cetățuii și vor fi vizibile din Bulevardul Eroilor – Parcul Central).

Noutatea în acest an, față de anul trecut, dacă vremea va permite, va consta în survoluri aeriene deasupra Brașovului, avioane și elicoptere militare și civile, precum MiG21 LancheR și IAR 330 Puma Socat, din dotarea Forțelor Aeriene Române, respectiv avioane civile aparținând Clubului Teritorial Brașov, precum AN-2, PZL-104, VILGA, IAR 46, ZLIN 526.

Aterizarea la punct fix a unui parașutist de la Aeroclubul Teritorial Brașov.

Detalii

Dată:
decembrie 1, 2022
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top