Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Programul Manifestărilor de Ziua Națională a României 2022, Alba Iulia

decembrie 1, 2022 @ 12:00 am

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DEDICATE

ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI

1 DECEMBRIE 2022, Alba Iulia

 

Ofertă 1 Decembrie Alba Iulia – Ziua Națională a României

 

Citiți aici, mai multe despre semnificația și importanța evenimentului   1918 – 2022: 104 de Ani de la Marea Unire

Unirea tuturor românilor avea loc la Alba Iulia, în 1918, într-o zi de 1 Decembrie. Astăzi, celebrăm acel mare moment an de an, fiind Ziua Națională a României. E ziua în care mii de români vin în cetatea Alba Iuliei pentru concerte, parade militare, momente artistice, expoziții și spectacole de artificii.

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, Alba Iulia – Cel mai important eveniment al țării se întâmplă an de an la Alba Iulia. Prima zi a lunii decembrie e timpul când zeci de mii de români se întâlnesc la Alba Iulia, pe platoul din fața Catedralei Încoronării, pentru a celebra ceea ce, la 1 Decembrie 1918, îi unea pe românii de pretudindeni, Marea Unire.

În 1 Decembrie 1918, zeci de mii de români veneau la Alba Iulia  pentru a celebra, pentru prima oară în istorie, un act esențial pentru viața lor: Unirea tuturor țărilor românești sub sceptrul unui singur rege. 

În fiecare an, la 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Alba Iulia devine Orașul Unirii, așadar spațiul românesc prin excelență. Veniți cu noi, veniți la Alba Iulia.

Vom sărbători o zi esențială pentru români, o zi care definește România modernă, integrată în contextul unei Europe moderne.

Programul cuprinde evenimente în care se vor regăsi toţi cei care vor dori să sărbătorească la Alba Iulia, alături de cetăţenii municipiului, împlinirea a 104 de ani de la Marea Unire.

La mulți ani, România! 

 

PROGRAM OFICIAL 1 DECEMBRIE 20221 ALBA IULIA / FESTIVAL DE ROMÂNIA

PROGRAMUI OFICIAL AL SĂRBĂTORII ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI LA ALBA IULIA

 

Evenimente vor exista încă din data de 20 noiembrie. Primăria Alba Iulia a făcut public programul activităților cu ocazia Zilei Naționale a României.

Programul Complet pe Zile și Ore:  Program Festival de România 2022

Programul Complet al Manifestărilor „Ziua Națională a României” 2022

 

Cei 104 de ani de la ziua 1 a devenirii noastre, ca popor, vor fi marcați cum se cuvine la Alba Iulia, Cealaltă Capitală sș locul în care s-a născut viitorul României.

Detalii

Dată:
decembrie 1, 2022
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top