Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Programul Manifestărilor de Ziua Națională a României 2021, Alba Iulia

noiembrie 30, 2021 - decembrie 1, 2021

[] [/]PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR DEDICATE

ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI

1 DECEMBRIE 2021, Alba Iulia

 

Ofertă 1 Decembrie Alba Iulia – Ziua Națională a României

 

Citiți aici, mai multe despre semnificația și importanța evenimentului   1918 – 2021: 103 de Ani de la Marea Unire

Unirea tuturor românilor avea loc la Alba Iulia, în 1918, într-o zi de 1 Decembrie. Astăzi, celebrăm acel mare moment an de an, fiind Ziua Națională a României. E ziua în care mii de români vin în cetatea Alba Iuliei pentru concerte, parade militare, momente artistice, expoziții și spectacole de artificii.

Ziua Națională a României, 1 Decembrie, Alba Iulia – Cel mai important eveniment al țării se întâmplă an de an la Alba Iulia. Prima zi a lunii decembrie e timpul când zeci de mii de români se întâlnesc la Alba Iulia, pe platoul din fața Catedralei Încoronării, pentru a celebra ceea ce, la 1 Decembrie 1918, îi unea pe românii de pretudindeni, Marea Unire.

În 1 Decembrie 1918, zeci de mii de români veneau la Alba Iulia  pentru a celebra, pentru prima oară în istorie, un act esențial pentru viața lor: Unirea tuturor țărilor românești sub sceptrul unui singur rege. 

În 1 decembrie 2018, la  un secol de atunci, vom celebra acel moment și vom confirma prin această celebrare faptul că am rămas sub culorile aceluiași tricolor, sub cuvintele aceleiași limbi.

În fiecare an, la 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Alba Iulia devine Orașul Unirii, așadar spațiul românesc prin excelență. Veniți cu noi, veniți la Alba Iulia.

Vom sărbători o zi esențială pentru români, o zi care definește România modernă, integrată în contextul unei Europe moderne.

Programul cuprinde evenimente în care se vor regăsi toţi cei care vor dori să sărbătorească la Alba Iulia, alături de cetăţenii municipiului, împlinirea a 103 de ani de la Marea Unire.

La mulți ani, România! 

 

PROGRAM OFICIAL – 1 DECEMBRIE 2021 ALBA IULIA / FESTIVAL DE ROMÂNIA

PROGRAMUI OFICIAL AL SĂRBĂTORII ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI LA ALBA IULIA

 

Programul Complet pe Zile și Ore:  Program Festival de România 2021

Programul Complet al Manifestărilor „Ziua Națională a României” 2021

Cei 103 de ani de la ziua 1 a devenirii noastre, ca popor, vor fi marcați cum se cuvine la Alba Iulia, Cealaltă Capitală sș locul în care s-a născut viitorul României.

Detalii

Începe:
noiembrie 30, 2021
Se termină:
decembrie 1, 2021
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Alba
MUNICIPIUL ALBA
Alba, Alba Romania
Top