Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Pântru mândra din Botiza

august 27 @ 12:00 am - august 28 @ 12:00 am

Pântru mândra din Botiza

Ediția XXI-a

 

O paradă a celor mai frumoase costume populare, întreaga manifestare stând sub semnul tradiției și a valorificării autenticiului de pe Valea Izei.

Festivalul „Pentru mândra din Botiza” reprezintă ocazia de a cunoaşte muzica și obiceiurile tradiţionale din Maramureş si de a asista la parada portului popular. Evenimentul are loc pe parcursul a două zile si cuprinde spectacole folclorice cu participarea formațiilor din diferite localități.

Turiștii pot să se bucure de concursurile organizate de localnici cum ar fi  trasul de funie al flăcăilor, „”Cel mai autentic și frumos costum popular”” și bineînțeles cel mai așteptat dintre ele „”Cea mai mândră fată din Botiza””. Festivalul se desfășoară în locul numit „La Băi”, unde se amenajează o scenă in aer liber, iar seara se aprinde un impresionant foc de tabără.

În perioada 16-17 august 2014 va avea loc a XV-a ediţie a Festivalului Folcloric „Pântru mândra din Botiza”. Desfăşurat în comuna Botiza – zonă cu un potenţial turistic de excepţie, unde tradiţiile, arhitectura şi portul popular sunt respectate şi perpetuate, festivalul îşi propune să ofere participanţilor, invitaţilor şi turiştilor două zile de neuitat. Din program nu vor lipsi muzica şi jocul popular susţinute de o serie de interpreţi şi ansambluri care şi-au anunţat participarea, dar şi concursurile: „Cea mai mândră şi isteaţă fată din Botiza”, „Cel mai mândru şi autentic port din Botiza”, „Cea mai pricepută socăciţă din Botiza, „Cea mai mândră pensiune din Botiza”.

Sâmbătă 16 august, Casa Muzeu din localitate va găzdui colocviul „Botiza Trecut şi Prezent”. Tot sâmbătă, se vor vizita obiectivele turistice din zonă: Mănăstirea Botiza, vâltoarea, borcutul. Meşterii populari participanţi la festival îşi vor expune creaţiile, iar  producători tradiţionali îşi vor etala, spre degustare, produsele. Toate concursurile se vor finaliza cu festivităţi de premiere, iar în ultima seară va avea loc un spectacol de lasere.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc duminică, de la ora 13.00.  Programul continua cu traditionalele  competiţii: „Cea mai mândră fată şi cel mai mândru şi cel mai autentic port popular”, precum şi un concert susţinut de formaţii şi interpreţi de muzică populară din Tara Lăpușului și Valea Izei. 

Manifestarea se va încheia cu un impresionant foc de tabără, presarat cu cantece populare autentice zonei care vor intregi atmosfera de voie buna.

Detalii

Începe:
august 27 @ 12:00 am
Se termină:
august 28 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top