Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Oktoberfest Braşov 2022

septembrie 1 @ 12:00 am - septembrie 11 @ 12:00 am

Oktoberfest Braşov 2022

#Oktoberfest – 11 Zile de Distracție

A 13 ediție Oktoberfest: 1 Septembrie – 11 Septembrie 2022

 

Orășence, domni, domnițe, cavaleri, socri, bunici și bunicuțe, burlaci și familiști convinși, domnișoare și vecini vă spunem tuturor: ein Prosit! Adică: Noroc! De ce? Pentru că mai este puțin timp până când vom rosti acest cuvânt tare și răspicat, cu o halbă de bere Ciucaș rece în mână pentru a da startul unui nou episod Oktoberfest Brașov.

Ediția cu numărul 12 va genera un strat și mai gros din spuma amintirilor. 2021 înseamnă pentru organizatori 12 ani de petrecere cu bere Ciucaş din belșug, care va fi degustată de zeci de mii de turiști veniți din toate colțurile lumii pentru petrecerea de la Brașov, anunțată în perioada 2-11 septembrie, care se va ține în două corturi încăpătoare: Wiesenzelt și Kronstadtzelt ce vor fi amplasate pe locul fostului stadion Municipal.

Oktoberfest a început timid la poalele Tâmpei … 10 ani mai târziu a devenit cel mai mare festival de gen din România.

A pornit cu un eveniment pe un teren de 1 200 MP și a ajuns la o suprafață de 25.000 MP! A pornit cu 35.000 de vizitatori și a ajuns la 350.000.
 

Parada Oktoberfest

Căruțe și care alegorice cu butoaie cu bere, bavarezi și bavareze, tirolezi și tiroleze…. defilează în deschiderea Oktoberfest din centrul orașului până la cort. Parada pleacă din Piața Sfatului spre locația de defășurare – Cort Oktoberfest (Stadionul Municipal).

 

Ziua bavareză a multi culturalității – Ziua de salsa

Oktoberfest este un festival multicultural pe gustul tuturor: comunitatea grecească, maghiară, săsească, dansuri rusești, spaniole, țigănești, aansambluri folclorice de copii precum Mugurelul, dansuri de societate cu La Passion, Vio Dance, Passo Doble, etc. Ritmurile devin fierbinți  cu Salsa picante.

 

Miss Oktoberfest

Miss Oktoberfest nu salvează balenele eșuate, nu trebuie să inventeze  o formulă magică a tinereții fără bărânețe,  nu trebuie să aibă 90-60-90! Dacă publicul oplace, indiferent de vârstă, este câștigătoare!

An de an Miss Oktoberfes este o zână bună pentru copii și bătrâni defavorizați din Brașov. Ea cutreieră Casele de Copii și Azilele de Bătrâni cu daruri de suflet din partea sponsorilor Oktoberfest.

 

Festivitatea de deschidere – Cepul butoiului

Primarul împreună cu invitații speciali ”dau cepul butoiului cu bere”.  Acesta este momentul în care se declară deschis festivalul încep să curgă râurile de bere proaspăă.

 

Regele Oktoberfest

Miss ca miss, dar musai să fie și un rege Oktoberfest. Bărbații, săracii duc greul halbelor ridicate, ciocnite și băute.

Numai unul va fi Regele Oktoberfest ! Pentru a câștiga coroana butoiului cu bere va trebui să bea cu ștaif și să mănuiască și cuvintele dibaci, nu doar halba!

Declarații de dragoste înspumate,creativitate de malț cu aromă de hamei, Doamne ce va fi pe ei!  No, dar și premiul este pe măsură. Un dozator de bere instalat la Rege acasă și plinul cu butoaie…pline, timp de o lună.

 

Cea mai bună bere

Oktoberfest Brașov a depăși recordul la consumul de bere într-un festival. Lanțul uman înseamnă halbe din mână în mână până la cort.  Berea de la Oktoberfes este proaspătă, rece delicioasă și plimbăreață,fiind pe gustul tuturor  celor prezenți. 

 

Cum ajungi la Oktoberfest

Accesul în cadrul festivalului se va face din Calea Făgăraşului sau dinspre Strada Carierei, în proximitatea accesului spre CSS Braşovia.

Linia 9 RAT BV: Rulmentul – Independenţei – Stadionul Muncipal

Linia 16 RAT BV: Livada Poştei – Griviței – Cărămidăriei 

Linia 23B  RAT BV: Triaj – A.Vlaicu – Stadionul Municipal

Linia 23  RAT BV: Saturn – Depozite ILF – Stadionul Municipal

 

* Traseu recomandat pentru autoturisme mici

Piața Sfatului – Primărie – Bulevardul Nicolae Iorga – Strada Lungă – Calea Făgărașului – Cort Oktoberfest.

Organizatori: Clubul Economic German, Societatea Bonimă, Primăria Brașov

Detalii

Începe:
septembrie 1 @ 12:00 am
Se termină:
septembrie 11 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top