Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Nedeia de la Tăcășele, Avram Iancu

iulie 3, 2022 @ 12:00 am

Nedeia de la Tăcășele, Avram Iancu, județul Arad

 

Ediția a 99-a

În fiecare an, în a doua duminică de după Rusalii, pe Valea Tăcășelelor  din satul Avram Iancu, într-un frumos decor natural străjuit de dealurile Măgura și Togeru, are loc mare serbare câmpenească numită ”Nedeia de la Tăcășele”.

Mii de oamenii se adună an de an la această frumoasă sărbătoare moțească. Conform tradiției, sărăbătoarea va debuta cu o slujbă religioasă ”Rugă”  în cadrul căreia vor fi binecuvântați eroii neamului, bucatele și roadele câmpului, fiind urmată de un impresionat spectacol folcloric susținut de ansambluri artistice renumite din județul Arad, ce se vor întrece în cadrul etapei preliminare ”Valea Crișului și Țării Zărandului” din cadrul festivalului – concurs județean de folclor ”Autentic – Fest”.

Evenimentul este completat de un târg al meșterilor populari, unde vizitatori pot cumpăra obiecte de lut, țesături tradiționale, împletituri de răchită sau faimoasele piucturi naive de la Brusturi. Tot în cadrul acestui eveniment, autoritățile locale vor premia cei mai renumiți gospodari din zonă, crescători de cabaline și bovine.

Cântecul, jocul și voia bună sunt garantate de către organizatori, iar din decor nu vor lipsi nici corturile cu mici, virlsi, gătare și berea rece

Detalii

Dată:
iulie 3, 2022
Oră:
12:00 am
Eveniment Category:
Top