Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Invitație de Paște la Viscri

aprilie 14, 2023 @ 12:00 am - aprilie 18, 2023 @ 12:00 am

Invitație de Paște la Viscri 

 

Pentru cei care doresc să petreacă Sărbătorile de Paşte într-un mod autentic, într-un spațiu parcă desprins din basme, comunitatea locală din Viscri vă aşteaptă cu tot ce are mai bun în perioada paștelui.
Vizitatorii vor avea parte de o bogată experiență culturală, în satul în care aproape toate casele fac parte din patrimoniul universal Unesco. Programul cuprinde şi un concert de jazz susținut în incinta Bisericii fortificate din Viscri, în seara zilei de duminică.
Într-o perioadă care ne aminteşte de miracolul naturii, de gingăşia-i şi puterea sa uluitoare de a renaşte, calități oferite în dar şi naturii umane, concertul de jazz susținut de Ana Maria Galea şi Daniel Csikos la pian va porni de la aceste valori şi va încânta prin mesajul iubirii pentru viață, jazz, bucuria de a fi, de a cânta despre tot ce e frumos şi autentic în spiritul uman.
Evenimentul are scopul de a promova turismul responsabil într-o experiență culturală cuprinzătoare care uneşte trecutul şi prezentul într-un mod firesc, parte dintr-un program mai amplu intitulat “Transylvania Live” care promite să aducă în perioada imediat următoare mai multe surprize şi experiențe plăcute.
Aflat în nordul județului Brașov, Viscri este un sat săsesc viu și bine păstrat, înconjurat din toate părțile de natură. Dacă ajungeți la Viscri și, mai ales dacă aveți copii, treceți și pe la fierar, care vă va face pe loc o potcoavă pentru cel mai mic cal din lume, și pe la cărămidar, pentru o demonstrație a acestor meșteșuguri străvechi. La plecare, e păcat să părăsiți satul fără să luați acasă o pâine mare și gustoasă de la cuptorul de pâine tradițional, aflat aproape de biserica evanghelică.

Veți fi cazați în case de patrimoniu care au fost restaurate și convertite în case de oaspeți tradiționale dar care păstrează atmosfera unor vremuri trecute și care, fără să fie perfecte, asigură confortul necesar unei experiențe placute și autentice. Restaurarea acestor case a fost făcută în cadrul unor proiecte ale fundației Mihai Eminescu Trust (MET), cu meșteri din sat, folosind doar materiale și tehnici tradiționale. Experience Transylvania, proiectul prin care MET promovează turismul cultural și responsabil, administrează aceste case împreună cu familii din Viscri. Totul funcționează după principiile unui business social, iar cei care stau în aceste case de oaspeți contribuie la păstrarea unui stil de viață sănătos în satele din Transilvania.

Doamnele care au grijă de case sunt și bucătărese talentate, care gătesc tradițional, cu ingrediente din curțile și grădinile proprii. Dacă aveți timp de stat puțin de vorbă, veți descoperi că ele știu o mulțime de lucruri interesante despre oamenii și obiceiurile locului și vă vor povesti despre modul liniștit și autentic în care continuă să traiască și astăzi. Mâncarea este unul dintre motivele serioase pentru a veni de Paște la Viscri; după ce ați stat și ați măncat la noi, cel mai probabil veți vrea să reveniți. Mesele sunt de fiecare dată pregătite pe îndelete, fără grabă, după rețete păstrate și date mai departe din generație în generație. In Duminica Paștelor veți avea parte de o cină specială pregătită de o bucătară cu experiență, cu preparate gătite conform cu principiile mișcării Slow-Food.

Organizator:Fundația Mihai Eminescu Trust

Detalii

Începe:
aprilie 14, 2023 @ 12:00 am
Se termină:
aprilie 18, 2023 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top