Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Inaugurarea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac

decembrie 23, 2018 @ 12:00 am

Inaugurarea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac   

Tema ediției din 2018

 

Hotelul de Gheaţă din Munţii Făgăraş reprezintă o provocare, un gând născut din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura şi distracţia, cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente.

Sezonul 2018/2019 începe pe 23 decembrie.

Al XIV-lea sezon al Hotelului de Gheaţă va fi inaugurat în data de 23 decembrie.

Vă invităm să vedeţi cum se ridică noul hotel de gheaţă de la Bâlea Lac. O vizită la Bâlea Lac este o plăcere oricând, însă iarna vârfurile acoperite cu zăpadă din jurul hotelului par şi mai spectaculoase decât de obicei. 

Iarna aceasta vă aşteptăm să construiţi noi amintiri de neuitat alături de cei dragi. Aveţi ocazia de a înnopta într-o atmosferă inedită şi primitoare, în camere cu pereţi şi mobilă sculptate manual de artişti ai gheţii. În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o nouă tematică, şi tocmai de aceea, fiecare cameră are o poveste unică de şoptit înainte de somn. Mobilierul din camere este unicat iar paturile realizate din blocuri de gheaţă,sunt acoperite cu o saltea moale, lenjerie, pături şi blănuri pufoase.

Înainte de culcare, oaspeţii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius. Aşadar, nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa frigului, deoarece gazdele asigură condiţii optime pentru oaspeţii lor. Hotelul de Gheaţă dispune de 14 camere duble cu pat matrimonial, iar pentru cei care doresc mai multă intimitate sunt bine-veniţi să înnopteze în unul din cele 6 igluuri de lângă hotel. Dacă sunteţi însetat de experienţe noi, acesta este locul unde vă veţi satisface curiozitatea de a înnopta într-un palat de gheaţă. De asemenea, pe lângă această experienţă suprarealistă, veţi avea ocazia de a crea amintiri ce vă vor însoţi tot restul vieţii.

O idee în care nimeni nu credea.

La început, pentru mulţi a fost o idee nebunească, fiind privită cu mult scepticism şi neîncredere, dar cineva a fost suficient de ambiţios să folosească natura în avantajul său, să o transforme fără să o distrugă, şi să creeze unicul Hotel de Gheaţă din Europa de Est.

Construit din gheaţa lacului glacial.

Astfel, din anul 2005, în fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă se reconstruieşte în Muntii Fagaras din materiale oferite de natură. Blocurile imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada, care este adunată de pe întreg versantul montan, este folosită pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea zidurilor.

Fiecare an aduce o nouă poveste.

În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o structură diferită şi spune o poveste nouă. Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului şi a barului de gehata, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.

Locuri de linişte.

Pentru mai multă intimitate, punem la dispoziţia turiştilor şi un complex de igloo-uri, construite în imediata apropiere a hotelului. Lângă hotel, superba Biserica de gheață este deschisă, începând cu luna ianuarie, tuturor celor care doresc un moment de linişte şi de reculegere sau o cununie religioasă neconvenţională.

Multe ocazii de distracţie.

Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă prin activităţile din Winter Park, unde pot practica schi, săniuş, patinaj şi plimbari cu sonwmobilul. Pentru incurajarea acestor activităţi se organizează concursuri cu premii.

Detalii

Dată:
decembrie 23, 2018
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top