Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Hora Bucovinei, Bucșoaia, Frasin

mai 15, 2022 @ 12:00 am

Hora Bucovinei, Bucșoaia, Frasin

 

Evenimentul Hora Bucovinei, dedicat promovării tradițiilor și obiceiurilor specifice stânei turistice din Bucovina.

Este creat un cadru elocvent manifestării prin amplasarea stânelor care reprezintă zona Bucovina cu obiceiurile și muncile de stână, gastronomie specifică, precum și prezentarea costumului tradițional din această zonă etnofolclorică. Expoziția produselor gastronomice oferă prilejul degustării și recunoașterii specificului culinar bucovinean, a măiestriei preparatorilor și mai ales a faptului de a gusta din cele mai bune produse tradiționale.

Muncile specifice stânei turistice bucovinene sunt prezentate pe parcursul derulării evenimentului. Costumul tradițional, care a reprezentat o componentă majoră în crearea și menținerea identității culturale a comunităților locale pastorale bucovinene, este prezentat la eveniment prin parada bacilor, a soliștilor și a localnicilor care participă laolaltă la această mare sărbătoare prilejuită de urcatul oilor la munte.

Spectacolele artistice, susținute de ansambluri și grupuri folclorice din întreg județul, vor completa programul dedicat acestui eveniment.

Organizarori: Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, CCPCT, Primăria Frasin, Metropolitan Media Chișinău

Detalii

Dată:
mai 15, 2022
Oră:
12:00 am
Eveniment Category:
Top