Flavours and Sounds of Transylvania
Descoperim produsele specifice Podișului Târnavelor și vechea stațiune balneară Bazna.
Flavours and Sounds of Transylvania reprezintă de fapt o serie de workshopuri de gusturi și tradiții rurale. Participanții învață aici cum se face zacusca, cum se conservă legumele şi zarzavaturile pentru iarnă (murături), cum se face pâinea, brânza sau iaurtul cu fructe, cum se prepară ciupercile de pădure, ce gust are carnea de bizon sau cum se combină ceapa cu slănină într-o pastă tartinabilă.
Participanții pot descoperi un autentic mozaic cultural şi gastronomic: reţete vechi şi uitate sunt gătite de bucătăreasa satului împreună cu vecinătăţi sau familii, folosind doar produse locale şi de sezon. Mereu va fi ales cel mai frumos loc, iar masa se
servește în aer liber. Organizatorii vă invită apoi sa descoperiţi cultura locală într-o drumeţie sau o plimbare prin sat.
Organizator: AJT Sibiu, Asociația Mioritcs