Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festivalul virşlilor la Castelul Corvinilor, Hunedoara

iunie 22, 2014 @ 12:00 am

 Festivalul virşlilor – medieval şi gastronomic la Castelul Corvinilor, Hunedoara, jud. Hunedoara

Ediţia a II-a

Atmosferă medievală, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, acolo unde are loc un festival gastronomic, ca-n vremurile bune.

Miza evenimentului a reprezentat-o promovarea cârnăciorilor denumiți „virșli”, un sortiment preparat din carne de capră și de oaie, specific Hunedoarei.

Virşli sunt un produs tradițional despre care localnicii cred că meşteşugul datează de pe vremea dacilor. Oricum, de sute de ani reţeta este neschimbată, se păstrează cusfinţenie şi se transmite de la bunici la nepoţi.
Anul acesta organizatorii au venit cu un nou concept „Semimaratonul virşlilor”. Pe o distanţă de 21 km, cu plecare de la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi sosire în zona de centru a oraşului Deva, participanţii la acest concurs pot să -şi măsoare iuţeala.
Pe lângă degustările de virşli de Brad şi de Sălaş, cei sosiţi în Piaţa Victoriei din Deva, au ocazia să vadă cum sunt preparaţi virşlii chiar în faţa lor, în plus, organizatorii le-au pregătit acestora o serie de concerte şi multă distracţie.

Organizatori : Centrul European pentru Dezvoltare Rurală, TOC Internaţional în parteneriat cu Primăria Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.

Details

Date:
iunie 22, 2014
Time:
12:00 am
Event Category:
Top