Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Târgul Lăptarilor, Câmpulung Moldovenesc

octombrie 2, 2022 @ 12:00 am

Festivalul Târgul Lăptarilor, Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava

 

„Târgul Lăptarilor” aflat la cea de a XVII-a ediţie şi  „Drumul Lemnului” ediţia a VI-a,  se vor desfăşura în ziua de duminică, 01 octombrie 2022 orele 11,00  pe Stadionul Municipal „Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc.

În judeţul Suceava este cunoscută şi aşteptată o manifestare anuală, o sărbătoare a crescătorilor de taurine şi a procesatorilor de lapte, care, împreună produc, respectiv, înnobilează alimentul ce reprezintă prima hrană pentru om. 
       La acest târg participă firme al căror obiect de activitate este producerea şi comercializarea utilajelor destinate prelucrării laptelui şi lucrărilor agricole cu specific montan. 
       Anual participă şi gospodarii din Câmpulung Moldovenesc, care în fermele proprii cresc animale, care sunt evaluate de către o comisie de specialitate. 
       În cadrul acestor manifestări mai sunt organizate standuri cu produse lactate, avicole, pomicole, ale marilor şi micilor procesatori. 
       Sărbătoarea are deja un nume consacrat „Târgul Lăptarilor” şi se desfăşoară anual, în prima zi de duminică a lunii octombrie, în localitatea cea mai încărcată de tradiţii şi de istorie din Bucovina – Câmpulung Moldovenesc, atribut la care se adaugă frumuseţea peisagistică, bunătatea şi înţelepciunea oamenilor din zonă. 
    În scopul realizării unei promovări eficiente a datinilor şi obiceiurilor privind prelucrarea lemnului din Bucovina, a fost conceput și organizat un eveniment cu impact turistic important, într-un cadru adecvat pentru expozanţi şi vizitatori care a permis desfăşurarea tuturor activităţilor în cadrul festivalului “Drumul Lemnului”
      “Drumul Lemnului” se alătură conceptelor ce stau la baza brandului „Turism în Bucovina”, prin faptul că promovează  un produs turistic modern, autentic, specific zonei, cu un important caracter de conştientizare şi de cunoaştere a moştenirii lăsate de civilizaţia lemnului. 
    Programul acestor manifestări vor cuprinde: spectacole folclorice, concursuri, divertisment, discuţii pe teme profesionale. 
       Vă adresăm invitaţia de a participa, într-un cadru sărbătoresc, la aceste manifestări, care reprezintă o îmbinare perfectă între preocupările pe care le au autorităţile centrale, instituţiile din acest domeniu şi administraţia locală. 
       Vom fi deosebit de onoraţi dacă veţi găsi timp să sărbătorim împreună

Detalii

Dată:
octombrie 2, 2022
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top