Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Stuparilor, Cerneşti, Maramureş

august 24, 2019 @ 12:00 am - august 25, 2019 @ 12:00 am

Festivalul Stuparilor, Cernesti, Maramures

 

O celebrare a tradiției apicole.

Între 24-25 august 2019, în Cernești va avea loc ediția a XV-a a Festivalului „Stuparilor”. Eveniment organizat de Primăria Cernești, Consiliul Local Cernești, împreună cu Centrul Apicol din Cerneşti și  cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți solişti vocali şi instrumentişti, printre care: Marius Ciprian Pop, Rafila Bărbos, Camelia Roman, Valerica Dancoş, Cornel Cupşa, Andrei Bărbos şi alţii, precum şi Ansamblurile folclorice: „Măgura” din Cerneşti și altele.

În a ceastă lună va avea loc o celebrare a tradiției apicole, prin organizarea celei de a-XI-a ediție a Festivalului Stuparilor, sub a cărui egidă sunt reuniți toți cei implicați în ducerea pe mai departe a tradiției apicole din zonă.

Pe dealul Pietriș din Cernești se organizează sărbătoarea comunei, dar și cunoscutul festival al apicultorilor din zonă- „Festivalul Stuparilor”.
În această zi turiștii se pot delecta cu muzică tradițională, produse dulci ale stupului – mândria celor din zonă, concursuri, gastronomice, sportive, dar și unul care trebuie să aleagă „Regina Mierii” din anul acesta. La manifestare sunt așteptați zeci de specialiști în creșterea albinelor și prepararea produselor apicole, localitatea. Cunoscătorii și pasionații din domeniu pot participa  la simpozioane și dezbateri despre soarta apiculturii din Maramureș.

Detalii

Începe:
august 24, 2019 @ 12:00 am
Se termină:
august 25, 2019 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top