Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Stuparilor 2022, Cernești, Maramureș

august 28, 2022 @ 12:00 am

Festivalul Stuparilor, Cernești, jud. Maramureș

Ediţia a XV-a.

 

În ultimul weekend al lunii august, la Cernești Maramureș se va desfășura o celebrare a tradiției apicole, prin organizarea celei de a-XV-a ediție a Festivalului Stuparilor, sub a cărui egidă sunt reuniți toți cei implicați în ducerea pe mai departe a tradiției apicole din zonă.

Pe dealul Pietriș din Cernești se organizează sărbătoarea comunei, dar și cunoscutul festival al apicultorilor din zonă- „Festivalul Stuparilor”.

Timp de două zile turiștii se pot delecta cu muzică tradițională, produsedulci ale stupului – mândria celor din zonă, concursuri sportive, dar și unul caretrebuie să aleagă „Regina Mierii” din anul acesta. Cunoscătorii și pasionații din domeniu pot participa la simpozioane și dezbateri despre soarta apiculturii din Maramureș.

La manifestare sunt așteptați zeci de specialiști în creșterea albinelor și prepararea produselor apicole, localitatea urmând să fie transformată într-un adevăra ttârg în care vor fi etalate tot felul de specialități pe bază de miere, lăptișor de matcă și propolis.

Detalii

Dată:
august 28, 2022
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top