Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Smochinelor, Șvinița, Mehedinți

august 27, 2021 @ 12:00 am - august 29, 2021 @ 12:00 am

Festivalul Smochinelor, Șvinița, jud. Mehedinți

 

Şviniţa, o minunată comună mehedinţeană de pe Clisura Dunării, se mai numeşte şi “tărâmul smochinelor”, deoarece aici este locul unic din ţară şi din Europa unde smochinii cresc şi rodesc în gospodăriile oamenilor precum corcoduşii din zona Olteniei.

 “Festivalul Smochinelor “ este o manifestare culturală unică în România și Europa organizată în localitatea Șvinița, cu scopul de a promova produsele locale din smochine și cultura multietnică din Clisura Dunării.

Aici în fiecare an la sfârşitul lunii august se organizează Festivalul Smochinelor, o zi de neuitat, cu tradiţionalele concursuri, în care se premiază: cea mai bună dulceaţă de smochine şi cea mai bună ţuică de smochine, se desfăşoară o paradă a costumelor populare şi concursuri de pescuit, de dansuri populare, alegerea Miss Festival, precum şi manifestări culturale cu programe de muzica populară românească şi sârbească, având invitaţi din ţară şi străinătate.
Printre activitățile înscrise în program, se numară: prezentare și degustare de produse tradiționale din smochine – dulceaţă, ţuică, smochine proaspete, prăjituri din smochine; culesul fructelor de smochin; parada portului popular; spectacol folcloric oferit de ansamblurile artistice din Clisura Dunării și al celor invitate din Serbia.

Organizatori: Primaria Șvinița , Asociația Partener pentru Dezvoltare Șvinița, Consiliul Judetean Mehedinți și Uniunea Sârbilor din România .

Detalii

Începe:
august 27, 2021 @ 12:00 am
Se termină:
august 29, 2021 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top