Skip to main content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festivalul Scăriței și Costiței

iulie 8, 2022 @ 12:00 am

FESTIVALUL SCĂRIȚEI ȘI COSTIȚEI

Cui nu-i place o porţie de coaste sau scăriță gătită “a la carte”?

Am pregătit un FESTIVAL NOU NOUŢ, cu coaste de porc şi berbecuţ, fragede, suculente, aromate şi lipicioase, în PARCUL IOR din Capitală, în perioada 8 -10 iulie 2022:  FESTIVALUL SCĂRIȚEI ȘI COSTIȚEI!

 

Un adevărat ospăţ cu zeci de feluri de COASTE ŞI COTLETE pregătite sub toate formele: marinate, afumate, preparate în baiț, caramelizate, cu sos barbeque, cu bere, hrean sau muştar, glazurate în sus dulce acrişor sau picante, şi felurite condimente îndrăzneţe: boia, cimbru, usturoi. Toate vor fi pregătite ore bune pe grătar, la foc lent, astfel încât carnea aproape să pice de pe os.

Se vor mânca “haiduceşte”, cu mâna, smulgând bucăţi de carne de pe os, pe lângă un munte de cartofi prăjiţi, copţi, sau pe un pat de varză sau fasole… roşie sau albă, după pofte.

 

Când focul întâlneşte ingredientele şi cărnurile aromate şi este strunit cum trebuie, se nasc povești savuroase, aşa că vă invităm în Parcul IOR să le depănăm şi degustăm împreună. Adevăraţii meşteri ai coastelor, scărițelor de porc sau berbecuţ, cotletelor de porc şi berbecuţ vor da “din casă” cele mai bine păstrate secrete despre gătitul adevărat al acestor cărnuri apetisante.

 

Parada coastelor şi scărițelor va fi susţinută şi alte zeci de preparate autentice, tradiţionale de la delicioase preparate la grătar, fripturi și mâncăruri la ceaun, preparate de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere… din belșug, dar şi preparate ce fac cinste gustului tradiţional românesc: tocănite gustoase la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă aromată gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ şi oaie la grătar şi ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie.

Festivalul va fi întregit de un târg tradiţional românesc cu produse naturale, produse bio şi organice, făurite de mâini dibace în fermele şi gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.

 

Intrarea este liberă, aşa că nu staţi acasă pentru ca nici nu ştiţi ce pierdeţi!

Details

Date:
iulie 8, 2022
Time:
12:00 am
Event Category:
Top