Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Naţional Flori de pe Dorna, Poiana Ștampei

iulie 20, 2019 @ 12:00 am - iulie 28, 2019 @ 12:00 am

Festivalul National Flori de pe Dorna, Poiana Ștampei

20 – 28 iulie 2019

 

În perioada 20–28 iulie, la Poiana Stampei se desfăşoară a XX-a ediţie a Festivalului Naţional „Flori de pe Dorna”. Manifestările încep sâmbătă, 20 iulie, cu pelerinajul de la Muntele Măgura Mare, „De Sfântul Ilie ne cinstim eroii”, în cadrul căruia la Monumentul eroilor din vârful muntelui va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor, vor fi depuse coroane de flori şi va avea loc un moment artistic.

Duminică, 21 iulie, se dă startul competiţiilor sportive cu un turneu de tenis de câmp, a cărui finală este programată pe 27 iulie. Începând de luni, 22 iulie, timp de o săptămână, la Şcoala Gimnazială Poiana Stampei se desfăşoară ediţia a doua a activităţii cultural sportive, divertisment şi turism de tip Şcoală de vară „Recreaţie la altitudine”, finalizată vineri, 26 iulie, cu cea de-a doua ediţie a Sesiunii de comunicări şi referate având ca temă ,,O educaţie de calitate prin valori multiculturale”, etapa finală a Concursului de colaje/ desene/ fotografii şi etapa finală a Concursului de creaţie literară pentru elevi, ambele concursuri respectând tematica sesiunii de comunicări. De la ora 16,30, grupele de dans ale Sălii sporturilor din Poiana Stampei vor prezenta spectacolul coregrafic „Lumea Copiilor”. Programul zilei va cuprinde, de la ora 17,00, un concert master class şi un recital la violoncel cu maestrul Răzvan Suma şi invitaţii săi, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Bogdan Postolache, care va marca finalul celei de-a şaptea ediţii a master class-ului “Muzica la altitudine”.

Programul zilei de sâmbătă, 27 iulie 2019, include competiţii sportive: atletism, ciclism, înot, karate, tenis de masă, tenis de câmp, tenis cu piciorul, volei şi fotbal, care se vor desfăşura la Sala Sporturilor Poiana Stampei şi pe terenul sintetic de la baza sportivă, începând cu ora 9,00. De la ora 10,00 va începe concursul de îndemânare în domeniul forestier „Forestierul priceput”, de la ora 17,00, actorul Dorel Vişan va face câteva „Mărturisiri”, iar de la ora 18,30, iscusiţii sportivi tăietori de lemne de la Stihl Timbersports vor prezenta un adevărat regal al înnobilării lemnului.

Seara, pe Esplanada Casei de Cultură „Elisei Todaşcă”, vor avea loc festivităţile de premiere pentru concursurile sportive şi concursul din domeniul forestier, urmate de degustarea unor produse tradiţionale şi un spectacol pentru copii şi tineret şi Slim – Flash- Mob-ul cu Sînziana.

Detalii

Începe:
iulie 20, 2019 @ 12:00 am
Se termină:
iulie 28, 2019 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top