Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Național de Folclor Cântece Oltului, Călimănești

august 19, 2017 @ 12:00 am - august 20, 2017 @ 12:00 am

Festivalul Național de Folclor Cântece Oltului, Călimănești, județul Vâlcea

Ediția a 49 – a

Evenimentul este organizat de peste 40 de ani, în luna august de Sfânta Maria, de către primăria orașului Călimănești, fiind cea mai semnificativă manifestare de acest gen, considerat rampă de lansare a tinerilor interpreți ai cântecului popular românesc.

Aflat într-o zonă de interferențe culturale, Călimăneștiul reunește porturi populare oltenești, muntenești dar și ungurești, deoarece aici se întâlnește Oltenia, Muntenia și Țara Ardealului. Manifestarea promovează frumusețile intangibile ale Văii Oltului, plină de istorie și tradiție, Călimăneștiul fiind localitatea cu cele mai multe mănăstiri din țară.

Sâmbătă, 19 august 2017

• ora 16:00- Parada portului popular. Traseu: Primăria Orașului Călimănești – Parcul Central Călimănești. ora 16:30- Festivitatea de deschidere, urmată de o scurtă demonstrație artistică a tuturor ansamblurilor participante – în fața Hotelului Central Călimănești. ora 18:00- spectacol – concurs, participă ansambluri din cele 7 județe participante, riverane Oltului.

Duminică, 20 august 2016

• ora 9.30 – Colocviu pe tema ”De la hora satului la spectacolul folcloric: Pierderi versus beneficii pentru cultura populară”. Colocviul va avea loc în sala de conferințe a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Călimănești; ora 12.00 – Spectacol stradal susținut de ansamblurile participante, în diverse locații din orașul Călimănești ; ora 15:30 – Festivitatea de premiere a laureaților ediției din acest an a festivalului;

– Spectacol de gală al ansamblurilor folclorice prezente în concurs și al ansamblului invitat din județul Dâmbovița, ”Codrulețul”;

• ora 18.30- Spectacol folcloric extraordinar ”Pe Plaiuri Vâlcene”, susținut de ansamblurile folclorice: ”Junii Mălăieni” din Malaia, ”La Obârșia Lotrului” din Voineasa, ”Datina” din Dăești, ”Ciuleandra” din Rm. Vâlcea și ”Doina Oltului” din Călimănești.

Festivitatea de premiere și spectacolele vor avea loc pe scena Teatrului de Vară al Casei de Cultură ”Florin Zamfirescu” din Parcul Central Călimănești.

Organizator Primăria Călimănești.

Detalii

Începe:
august 19, 2017 @ 12:00 am
Se termină:
august 20, 2017 @ 12:00 am
Categorie Eveniment:
Top