Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Măceșelor, Sâncraiu

octombrie 21, 2022 @ 12:00 am - octombrie 23, 2022 @ 12:00 am

Festivalul Măceșelor, Comuna Sâncraiu , județul Cluj 

 

Măceşul este planta caracteristică a zonelor deluroase aflate la poalele Munţiilor Vlădeasa. Fructul acestei plante se poate folosi la prepararea ceaiului medicinal, sau a gemului de măceşe după căderea brumei.

La concurs participă mai multe echipe, fiind stabilite diferite criterii de întrecere.

Turiştii pot urmări fazele preparării gemului, iar la sfărşit pot degusta produsul finit şi asista la decernarea premiilor.

Programul festivalului va include pregătirea și decorarea cortului de către echipele participante, defilarea amsamblurilor de dansuri populare, concurs de preparat gem de măceșe, balul măceșelor la căminul cultural, precum și prezentarea colecției de obiecte tradiționale și al muzeului satului, vizitarea bisericii reformate fortificate, târgul meșteriilor populari, inițiere în echitație și plimbări cu căruța.

Măceşul este planta caracteristică a zonelor deluroase aflate la poalele Munţiilor Vlădeasa. Fructul acestei plante se poate folosi la prepararea ceaiului medicinal, sau a gemului de măceşe după căderea brumei. La concurs participă mai multe echipe, fiind stabilite diferite criterii de întrecere. Ca turişti puteţi urmării fazele preparării gemului, iar la sfărşit puteţi degusta produsul finit şi să asistaţi la decernarea premiilor.

 

21. octombrie 2022 – vineri:

– sosire oaspeţilor după masă

– cazare şi cină la gazde

  22. octombrie 2022 – sâmbătă:

– mic dejun la gazde

– concurs de făcut gem de măceşe (degustare de gem cu posibilitate de cumpărare, târgul meşterilor populari, plimbare cu căruţa, băuturi şi măncăruri specifice)

– excursie: – Beliş: baraj şi lac de acumulare

– Mărişel: crucea lui Avram Iancu

– cină la gazde, bal la casa de cultură (muzică tradiţională maghiară, programul ansamblului de dansuri populare, anunţarea rezultatului concursului).

23. octombrie 2022 – duminică:

– mic dejun la gazde

– excursie prin cheile Văii Stanciului, la cascada Vălul Miresei

– Bologa: cetatea medievală, moara de apă.

Detalii

Începe:
octombrie 21, 2022 @ 12:00 am
Se termină:
octombrie 23, 2022 @ 12:00 am
Eveniment Category:
Top