Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul lăutarilor gorjeni, Bolboși

septembrie 18, 2022 @ 12:00 am

Festivalul lăutarilor gorjeni, Bolboși

XXX-a ediţie 

 

Festivalul Lăutarilor Gorjeni se va desfăşura în Dumbrava Ohaba din Bolboşi, în cadrul festivalului se va organiza şi un concurs pe două secţiuni, tarafuri şi rapsozi.

Manifestare de tradiţie pentru judeţul Gorj, Festivalul se adresează tarafurilor lăutăreşti care folosesc în interpretare instrumente tradiţionale şi respectă tradiţia şi autenticitatea cântecului şi portului popular. Sunt invitaţi în concurs interpreţi din Gorj, care intră în concurs pe două secţiuni, cea de tarafuri şi a doua de rapsozi. La Festivalul – concurs pot participa numai tarafuri ai căror membrii au vârsta minimă 18 ani şi rapsozi cu vârsta minimă de 30 ani. În componenţa tarafului intră vioară sau fluier, braci, chitară, bas fiecare taraf având 3-5 persoane, nefiind admise în concurs instrumente electronice.
Costumul popular este obligatoriu, laureaţii ultimelor trei ediţii (premiul I) nu au dreptul să mai concureze şi, un instrumentist, care a evoluat în concurs cu un taraf, nu mai poate intra în componenţa altui tarafi Concursul se desfăşoară pe scena în aer liber din Dumbrava Ohaba – Bolboşi, înscrierea pe secţiuni făcându-se la faţa locului.

Organizează: Consiliul Județean Gorj și CJCPCT Gorj, la Bolboși

Co-organizatori: Şcoala populară de artă, Ansamblul artistic ,,Doina Gorjului’’, Consiliul local Bolboși.

Detalii

Dată:
septembrie 18, 2022
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top