FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL VIEI ŞI VINULUI

“BACHUS 2022″, FOCȘANI,  21 – 23 OCTOMBRIE 2023

Piața Unirii – Focșani

Ediția a -XXVIII-a

motiv-site

Consiliul Județean Vrancea organizează, în perioada 21-23 octombrie, cea de-a XXVIII-a ediție a ”Festivalului Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus“. 

„Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus 2022” include ediția a XI-a a Concursului Național de Vinuri ”Bachus” și ediția a II-a a expoziției de produse tradiționale vrâncene ”Fabricat în Vrancea”. Concursul Național de Vinuri ”Bachus” va avea loc la Domeniile Panciu, fiind unul dintre cele mai importante competiții de profil din România, datorită numărului mare de probe de vin transmise de producătorii din țară și străinătate. 

Concursul este deschis următoarelor categorii de produse viti-vinicole: vinuri, vinuri spumante, băuturi spirtoase, iar termenul limită pentru primirea probelor în concurs este 18 octombrie 2022. 

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea va organiza și ediția a II-a a expoziției de vinuri și de produse tradiționale „Fabricat în Vrancea”, care are rolul de a promova județul din punct de vedere oenologic, tradițional și cultural. Fabricat în Vrancea se va desfășura în Crângul Petrești. 

Totodată, Centrul Cultural Vrancea, va organiza sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 16.00, la Sala Balada din Focșani, un eveniment de tradiție, Concursul național de interpretare a cântului tradițional ”Cântece de Viță Veche”, ediția a XIII-a, la care vor participa 12 concurenți din toate zonele etnofolclorice ale țării, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani.