Skip to main content
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Internațional al Minorităților de la Cârlibaba

iunie 29, 2017 @ 12:00 am

Festivalul Internațional al Minorităților de la Cârlibaba- Cârlibaba, județul Suceava

Ediția a X-a.

Datorită diversității etnice, primăria Cârlibaba organizează în fiecare an, la începutul verii, sărbătorirea acestei diversități, printr-un festival internațional al minorităților, în care sunt reprezentate etniile alături de care au trăit cetățenii comunei de peste 200 de ani. Este un eveniment unic în județul Suceava, o sărbătoare a portului popular, a cântecului şi dansului specific fiecărei etnii din spaţiul bucovinean și care-și pune amprenta nu numai pe aspectul cultural, ci și pe ceea ce sunt în esență locuitorii Cârlibabei: oameni toleranți, ospitalieri, și extrem de bogați sufletește.

 

Evenimentul vine în întâmpinarea dorinţei de afirmare a minorităţilor din judeţul Suceava care apar ca membri activi şi cu personalitate proprie în peisajul cultural bucovinean. Festivalul este o sărbătoare a portului naţional, a cântecului şi dansului specifice fiecărei etnii din spaţiul transfrontalier româno – ucrainean.

Dintre manifestările desfăşurate în timpul festivalului, menţionăm parada portului popular al minorităţilor din Bucovina şi spectacole susţinute de formaţiile artistice din zonă.

Organizatori: Primăria Cârlibaba, Centrul Cultural „Bucovina”, CCPCT Satu Mare

Detalii

Dată:
iunie 29, 2017
Oră:
12:00 am
Categorie Eveniment:
Top